We No Speak Americano


Living the dream. Jobbar, dricker kaffe, röker, sover, jobbar, dricker kaffe, röker, sover. Åååh det var så kul att vi gör det igen! Jag "bor" iaf i stugan, och livet här är så värt att jag blir tårögd nästan varje gång jag kommer hit!

Helgen var alldeles, alldeles  underbar. Kungligt bröllop, som jag inte trodde att jag brydde mig särskilt mycket om. Men oj vad fel jag hade. Allting började i fredagskväll när jag hämtade upp Magdalena från tåget. Vi åkte till stugan och innan någon av oss fattade vad som hänt satt vi bänkade i rad framför tvn med diverse snacks, i typ matchande träningsoveraller och följde införbröllopskonserten. Ömsom skrattandes, ömsom gråtandes. Fyllda av kunglig kärlek drog vi på lördagen på äventyr till storstan. Vi och alla andra pensionärer. Vi mötte upp S, S och R och följde vigseln på storbildstv i kungsträdgården. Jag blev tårögd, men lyckades att inte börja gråta och på så sätt undvika genanta situationer. Efter de sagt ja och kortegen skulle börja kastade vi oss mot närmsta väg för att få en glimt av brudparet, och det fick vi! Eller iaf vi som är lite längre. Vi myste på ett tag till, men kastade oss sedan hemåt mot stugan. Den kvällen satt vi återigen bänkade på en rad framför tvn. Den här gången följde vi bröllopsfesten, vilket varvades med diverse pianospel. Värt att jag lär Magda att spela när jag knappt kan själv, men vi äger sönder.

Söndagen fortsatte i pensinärsstil när vi bestämde oss för att åka till Taxinge slott för att fika. Påvägen dit åkte vi förbi en loppis, och chauffören Mayer gjorde en olaglig usväng så att däcken tjöt och sen gick vi runt med de andra pensionärerna och kollade på olika "fynd". Vi drog vidare mot slottet och njöööt av fika i solen. Tillbaka mot stugan, resten av familjen joinande och diverse mat intogs, bastu badades och sen var det sovdags för de som börjar 07 varje dag. Men pensionärsstilen slutar inte här. Igår efter jobbet åkte jag och mamma till Mariefred. Vi myste på som vi brukar och mamma hånade mig när jag ville köpa Aftonbladet med "kungligbröllopbildspecial". Det hela slutade med att vi även köpte Expressen med tillhärande bröllopbildsspecial och en korsordstidning till mig. Jag är en 83-åring fast i en 22-årings kropp! Men jag älskar det.

Nu ska jag gå lägga mig. Mitt jobb och tidiga mornar tar knäcken på mig.Från Och Med Du

Riktigt bra dag idag. Drog halvdöd till Stockholm imorse. Om vi säger såhär, en gång var jag pigg och den gången var inte idag. Överlevde resan och anlände till den bästa staden i Sverige. Mötte upp Sara för en av våra 5-timmars luncher. "Oj är klockan så mycket", S kastade sig vidare medan jag strosade runt och njöt av det fina vädret. Riktig QT med mig själv. Men en fråga, som du kanske vet så har jag en viss ... eh ... passion för kläder och snygga grejer i allmänhet. Jag strosade alltså runt i några timmar för mig själv, provade snygga kläder, klämde på snygga grejer och drömde mig bort. Men köpte jag någonting? Öööh ja. Och nu till det bästa av allt; jag köpte varken kläder, eller snygga saker i allmänhet utan jag köpte förvaringslådor! "Jag måste sortera bland mina smycken, såhär kan det inte se ut". Om inte det är vuxenpoäng (nästintill tråkigaste-personen-ever-poäng) så säg. Insåg mig besegrad av mogenheten och drog mot t-centralen och mötte upp Jessica för en "köp-kaffe-gå-och-prata-samtidigt-så-vi-inte-missar-våra-tåg". Verkligen jättekul att träffa henne också. Kort, men värt. Ofta går det alldels för länge mellan gångerna man träffar alla härliga männsikor. Kom hem till samlad familj, sjöng några sånger med lill-ester, hade några n.d.u. (nära döden upplevelser) när E övningskörde, lagade mat till min mamma, diggade in ester-bengt-jamsession och bara allmänt njöt av att vara hemma, med en kaffe i handen såklart. 

Btw, jag hörde om en tjej som läst fyra år på universitet, som inte hade en enda omtenta eller en enda komplettering under hela sin studietid. Då hon idag fick tillbaka den sista uppgiften och den var godkänd kallas hon numera för 100%ig. Himla skicklig tjej. Ja just ja, det var ju jag.

Come on down to the other side

Flytt, check. Hemma, check. Sommarjobb, check. Skolan, check. Typ Living the dream. Börjar jobba på måndag, så den här veckan är jag fetledig. Ska dra till Sthlm i morgon och träffa underbara Sara. Sen i helgen ska jag till en ännu större stad; Kungsör och hänga med familj nummer 2 aka the Mayers.

Igår, efter att jag lämnat i den slutgiltliga versionen på den sista skoluppgiften ever, var en riktig stekdag. Jag och mamma drog till stan och åt. Min mamma är bäst. Jag hoppas att jag blir som henne när jag blir stor. Jaja, E joinade gänget och vi drog ett varv i Nykpgs city. Coolt gäng drog hem och de coola systrarna lekte med longboards, diverse förstärkare och gitarrer. Pappa är inte hemma så vi smög in i hans "musikrum/studio" och lånade några viktiga grejer. Sen lekte vi med micken, ekomaskinen och diverse elgitarrer. Vi hade så roligt att E "glömde" plugga. Sen var det natt. Jag älskar att vara hemma med min familj. Pappa som jobbar rätt så mycket, med betoning på RÄTT SÅ MYCKET, kommer hem imorgon och jag längtar efter honom. Då är hela min favoritfamilj samlad igen.  

Nu ska jag styra upp mig själv och dra mot city för reunion-fika med härliga kompisar, som det var alldeles för länge sen jag träffade.


På tal om fiasko, den ena är mer hjärndöd än den andra:I'm not the next of them. I am the first of me


This is how we roll when we packar/flyttar in the Nilsson family. Vi är töntiga, men ser det ut som att jag bryr mig. Nä just det, jag gillar det.

Btw, dagens låt är helt klart Bubbles - Biffy ClyroRSS 2.0