Svennebanan

I går var det hårt. Eller inte. Kvällen inleddes med en sväng på stan med Mag och Mal. Sen handla hamburgare med diverse tillbehör och dra till B. Äta chips, gul vattenmelon och dricka CL. Höjdpunkten på hela kvällen var helt klart akvariet, härlig skräck-förtjusning is the way to go. Börja grilla. De andra kom lagom till maten. Äta ihjäl sig. Mag och jag som inte ville missa hela kvällen gick fem meter sen var vi i södra hamn. Rocka loss, typ, till "aaaasbra artister". Vi pallade inte hela utan gick och tittade på de som hoppade bungy-jump istället. Himla fett, men jag kände att hoppa med klänning kanske inte är det smartaste man kan göra. Nån annan gång helt enkelt. Vi stod och stirrade fascinerat tills vi fick ont i nacken, då gav vi oss iväg på uppdrag "ta ut pengar som vi kan bränna". Ta ut pengar, gå tillbaka och bränna. Eller inte jag. Magda gjorde allt för att vinna på choklad-hjulet, men tyvärr ingen lycka denna gång. När klockan slog tio (?) kände vi att det fick vara nog. Okej Magda skulle upp tidigt idag för att jobba, men jag, jag är bara gammal och trött. Vi stannade på statoil på vägen hem där jag brände mina pengar; CL och nya numret av Chic. Omg jag är en halv-rolig människa.

Idag väntar lunch på stan med Sara, dagens enda roliga grej. När Magda slutar jobbet är det STÄDNING som gäller. I morgon rullar bilen mot södern och då ska allt vara packat, och lägenheten ska skina som en veckopeng. Det blir en lång dag, kväll, natt.

 

I've never heard such a haunting Melody. Oh, it's killing me

Jag känner mig duktig. Har ägnat dagen åt ärenden. Har bl.a. fixat parkeringsplats till vår bil. Fick en ny homie på Lulebo på köpet. Hon ringde mig nyss ... Omg hur har hon fått mitt nummer!? jag har inte uppgett det nya nånstans. Oh nej tänk om det är en stalker. Hoppas det.


Aaaaah .. hon ringde mig nyss igen. Låt mig vaaaa! Eller ännu bättre häng med på Lule-kalaset. The more the merrier.

Nu yrar jag igen... Nä, nu ska jag kasta mig i duschen och göra mig i ordning för kvällens kalas. In i natten och vidare.

Sun will shine for you 'Cause I adore you

Isaks lägenhet - check. Torka ur alla skåpen i köket - check. Städa toan - check. Packa upp mina kläder - check. Min garderob är PROPPfull. När uppackningen skulle börja och jag öppnade garderoben såg jag att det var proppfullt redan då. Jag tänkte vara smart att rensa ur det som redan var i garderoben, eftersom "det har jag ju ändå inte använt på så länge att jag glömt bort att jag har det". Tömde allt och la in de kläder jag haft hemma aka shoppat och nu är det proppfullt igen. Jag längtar till jag ska bygga hus nån gång i framtiden och bygga en walking closet. Nej, jag har inte för mycket kläder, garderoberna är för små.

Det blev ändå en ganska produktiv dag igår. Iaf fram till Magda kom hem, då spårade allt ur. Handla på ica är kul, träffa härliga människor är också kul. Laga mat, dricka kaffe, gå till ica igen eftersom magda "glömde" köpa snus och sen verkligen bara chilla. Längesen som man bara kollade på TV. Älska Stilakuten, The bachelorette och So you think you can dance. Slökolla är det bästa.

Vädret idag är stek. Fläcken kallar på mig, men det känns halvkul att ligga där och steka själv, OCH jag borde fortsätta städningen. Får se vad som händer på den fronten.

Ikväll drar ju kalaset igång. Ska möta upp Mag och Mal när de slutar jobbet och gå en sväng på stan. Sen blir det grill hos Bosse och sen rixfm-festival. Halvroliga artister, typ tråkiga, men det är ändå alltid kul med live-musik.



Städa är kul. Nej

Är just hemkommen från Isaks lägenhet. Torka ur skåp är TYP det bästa jag vet, inte. Har iaf städat det sista, måste bara åka dit en sista gång när golven torkat för att lägga tillbaka mattorna och dylikt. Skönt att den lägenheten är ur världen. Måste städa här hemma också. Varför är det alltid lättare att städa hos någon annan? Men efter att jag ätit nåt, chillat, druckit kaffe hoppas jag att orken återvänder och att jag städar hela stället i ett svep. Hoppas, hoppas, hoppas. Tveksamt. Nä nu ska jag äta korv med bröd och dricka schweppes. Tjing.

You're my best friend Ooo, you make me live

Vi har just sett "I taket lyser stjärnorna". Omg vad sorglig film. Palla, nej. Älska att sitta bredvid varandra i soffan och och diskret kolla åt varsitt håll. "Rebecca, gråter du?". Harkla sig lite, ta ett djupt andetag och svara med glad (nästan hysteriskt glad röst) "Nej, gör du?".

Att Magda ska flytta är så jobbigt att jag inte kan tänka på det för då bryter jag ihop. Som jag nyss gjorde. Som sagt, jag vet att det kommer att bli asbra, men det är jobbigt, ASJOBBIGT. Älska att bryta ihop båda två och prata "gamla" minnen. Vi har ju trots allt bara känt varann i typ tre och ett halvt år, så minnena är inte så gamla. Det känns som vi känt varandra hela livet. Älska hur "det hela" startade:

Magda, livrädd 19-åring, flyttade till Nyköping för att plugga. Hon hade spelat hockey tidigare och hade kollat upp att det fanns ett hockeylag i Nyköping. Hon mailade lite med lagets lag-ledare (min mamma) och kom för att titta på lagets träning. Hon gillade vad hon såg och bestämde sig för att joina laget. Rebecca, en ännu mer livrädd 18-åring som var typ den coolaste i laget, tyckte att den nya tjejen i laget verkade rolig, men var för rädd för att snacka med den coola kungsöraren. Dock var Rebeccas kompisar inte för rädda utan tog med Magda i "det coola gänget" i laget. Film-kvällar och härj blev det en del i Brandkärr.

Sen kom helgen då alla utom Rebecca och Magda, som båda var för gamla för en hockeytunering i Stockholm, blev lämnade ensamma i Nyköping. De bestämde sig för att åka dit och titta aka det blev "tvingade" att vara med varandra. På den resan upptäckte de båda att den andra var en rolig prick. Några veckor sedare på grund av ändrade omständigheter var Magda i behov av någonstans att bo. Rebecca som var den enda med egen lägenhet kastade ur sig "Du kan ju bo hos mig några veckor" utan att tänka sig för. När Magda sen svarade "Schysst!" och dagen efter ringde på med sina saker (inte riktigt så snabbt, men det är så jag kommer ihåg det) var det bara att göra plats i ettan Rebecca då bodde i. De pratade mycket om hur de skulle göra för att inte tröttna på varandra, då det kan vara ganska påfrestande att bo så nära inpå varandra "Vi behöver ju inte umgås med varandra hela tiden". Tjii fick de. Det gick så långt att när den ena var på jobbet ringde den andra för att den saknade den.

Några veckor blev till månader och i nästan ett år bodde de två med varandra till den dagen Rebecca kom in på universitetet i Luleå och flyttade dit. Rebecca bodde ensam i Luleå ett år, Magda bodde ensam i Nyköping. De två saknade varandra, men året gick bra. Under sommarlovet blev Magda färdig med sin utbildning, de två bodde i Magdas lägenhet under sommaren. Då Magda inte visste vad hon skulle göra till hösten följde hon med Rebecca upp till Luleå när skolterminen började på "semester". Hon stannade några veckor, och åkte sen hem. En dag när Rebecca hade tvätt-tid och hade tentapluggat i en vecka i sträck aka inte hade nåt liv ringde det på dörren. Där stod Magda med endast två handbagage. Surprise! "Hej, jag tänkte flytta hit och söka jobb!

Två år har gått sen dess, men nu är eran på väg att brytas. Bästa åren i Rebeccas liv.


My hopeless dream

Alltså vad hände med vädret!? Superdupermega-stek både igår och idag, men nu har det spårat ur helt och blivit mulet. Det kommer typ börja regna vilken sekund som helst. Vi har just varit på slemmis och inhandlat diverse livsnödvändiga saker, som t.ex. popcorn och snus. Som jag trodde blev det inget mer av nytta ikväll, utan det blir film-time istället. Perfa avslut på perfa dag.

Btw tidigare när jag bytte om till mjukiströja hörde jag en skrik. Jag vände mig förvånat om. "Rebecca, DU HAR FÅTT FÄRG PÅ RYGGEN!?". Omg vilken sensation. Jag känner mig lite svettig om jag ska vara ärlig, så solen har nog ändå tagit. Sen dess har Magda försökt i alla olika vinklar och olika belysningar "Har inte jag också fått nån linje". NEEEJ! Ha-Ha, men iofs hade hon ett brunare start-läge.  Försöker få Mag att färga mitt hår (var är Dillens salong när man behöver den?) men hon vägrar. Himla oschysst. Det ska jag komma ihåg. Eller man kan ju alltid köra på "I was born with dark roots" den har jag annars hört ska funka.

I morgon ska Magda jobba, jag också aka städa det sista i Isaks lägenhet. Älska att det ingår i mitt sommarjobb. Himla bra att vara så flexibel i jobbet aka göra tjänsteresor till Luleå.

Orka med porsön på sommaren, typ halvdött. Det är nån hela tiden som antingen flyttar ut eller flyttar in. Snart kommer alla tillbaka och det ska bli fett. Saknar alla, särskilt när man är här och de andra inte är det.

Har just upptäckt att blogg-kriget har börjat. NÅN lägger ut konstiga filmer på sin blogg på någon som liknar mig. Hämnden kommer bli ljuv, vänta bara ... 

Just get back up When it knocks you down

Gårdagen inleddes ju som sagt med tvätt och chill. Mötte upp Mag på stan när hon slutade jobbet. Köpte diverse drickbart och satte oss vid vattnet i Norra hamn. Stek, snack och cigg. Kände oss hungriga, hämtade den arga officeren, köpte mat från max och satte oss på samma ställe igen. Fortsatt stek, snack och cigg. Drog sedan vidare hem för film och kaffe. Sen var det frisbee-time. Direkt-kast är en utmaning. Skjutsa tillbaka honom. Hem och sova, trodde vi. Följa med och titta på när vissa badar, vissa tvättar håret. Jag och Magda tränade mest på att hoppa långt i sand. Hem och sova, trodde vi. Dricka te, mysa, äta chips(?). Sen var det sova på riktigt som gällde.

I dag inleddes med ett besök på en däckverkstad, pys-punka på bilen, en spik i däcket. Skickligt. En rejäl man fixade det och sen var vi på banan igen. Åka hem, svida om till bikini, stanna på statoil köpa färdkost, burna till lulviken och steka sönder. B joinade och gänget var komplett. Älska att sola, bada, kasta frisbee. Dock hata sand. Sanden är ÖVERALLT! När hungern började sätta in kastade vi oss mot stan igen, äta bör man annars dör man. Först yr av hunger, sen yr av mättnad. Åka hem för att ta tag i nånting, magda ska ju ändå flytta på lördag. Komma hem, dricka kaffe och chilla, det är ungefär där vi är nu. Magda gjorde upp en plan i morse vad som skulle hinnas med, listan var lång. Det enda vi gjort är fixat punkan, får se om det blir nåt mer. Om jag ska vara ärlig tror jag inte det. Att inte göra nåt är det bästa jag vet. Stekigare liv får man leta efter.



You can sleep with a gun When are you gonna wake up and fight

Nu har min familj åkt hem till Nyköping igen, Magda är på jobbet och jag är hemma, chillar, tvättar och myser allmänt. Isak har flyttat in alla sina grejer, Magda har inte flyttat ut sina. Man kan knappt röra sig i lägenheten, så det passar bra att chilla på samma ställe, så det är det jag gör. Sitta på golvet är kul.

Har hört rykten om att en arg officer är i stan och har krävt hämtning klockan 1900. Yes sir, we'll be there.

Kom just på att det är något jag glömt(?) Nånting med csn, nånting med pengar för att överleva. Himla kul, lånet växer and so does my closet. Älska det.

Det är i Luleå det händer. Nu ska jag göra lite kaffe, njuta av livet och fortsätta tvätta. Hej

This is my one and Only voice So listen close, it's Only for today

Tillbaka i storstan aka Luleå efter hårda dagar i byn. Älska att chilla runt med härligt gäng. Kom till Sangis på torsdag kväll då var det bara att kasta sig till Sangis kyrka för att träna inför "konserten" på fredag. Älska att sjunga, älska stämmor. Efter tre timmar hård sång, man känner att rösten inte är var den en gång var, var det dags för korvgrillning och fotbollsmatch. Me and my crew aka mina syskon var de som gav upp först en efter en, Isak var den enda som försvarade familjehedern. Fotboll är inte min sport, ge mig bara hockey. Tillbaka till farmor och farfars sommarhus, sova som en stock, upp igen, åka till metropolen Kalix för att shoppa järnet. Ge mig en affär, jag hittar alltid nåt. Tyvärr missade vi den nya rulltrappan aka den enda i stan som det "har stått så mycket om i tidningen". Tillbaka till Sangis äta mat på altan i sol, svida om, åka till kyrkan på genrep och fixa fika. Kyrkan blev fullsatt och vi ägde den. Min pappa är min idol, han är den coolaste musikern jag vet. Vi "ungdomar" dvs alla under 40ich drog till Sibylla. Det är tydligen där de coola hänger, och vi ville inte vara sämre. Äta korv  med mos är kul. Älska att träffa släkt, nära som avlägsen. De coolaste ca 30 personerna drog tillbaka till farmor och farfar och fikade igen. Josef och Isak drog sig undan "för att de var så trötta och ville sova" aka spela dator. Sen var det dags att sova, vakna, packa ihop och dra hem till Lule. Nu sitter jag, Ester och Magda i varsin soffa med varsin dator i knät. Vi orkar inte ta tag i den här dan än, men jag har hört nåt rykte om att åka till stan, vi får se hur det hela slutar. Later

Btw älska matchande gäng


 

Be aggressive, be be aggressive

Har just vaknat upp i det sänghav vi byggt ihop i vårat vardagsrum i Lule. Resan hit inleddes som sagt i tisdags. Vi chillade genom Sverige och stannade i Ö-vik. Coop Forum är en jätterolig affär, sitta på en bänk utanför scandic-entren för att man inte "orkar" sova, lana, sova, äta frukost. Efter frukost hände nåt riktigt roligt, jag svimmade för första gången! Wiihoo, eller. Seriöst, jag har minnesluckor. Tack för lillebrorsa som tog emot mig när jag ramlade, tack för pappa som bar mig till mitt rum och tack övrig familj för stöd. Jag vet inte varför, vila en stund, chilla i bilen med solbrillor medan Isak körde. I Skellefteå kände jag mig någorlunda stabil igen och tog över ratten, and now I'm back in the game så att säga.

Nu är Isaks lägenhet uthyrd!! Wiie, så nu väntar en dryg vecka med flytt, städ och dylikt. Isak kommer, Magda går, Rebecca består. Va? Gårdagskvällen spenderades hos oss med tacos, film och mys.

I eftermiddag ska vi dra till Sangis, där jag har mina rötter typ, på släktträff. Spela, sjunga, uppträda jag vet inte riktigt, men det blir säkert kul. Vi ska hämta upp Josef också.

Nu är det frukost-time. Puss


What difference does it make if I still want you

Jag älskar våran stuga. Mer fridfullt ställe får man leta efter. Vi kom hit för typ en timme sen. Har hunnit klippa gräs(?), pappa har fällt en träd med mördar-motorsåg(?). Våra grannar måste ÄLSKA oss.

När vi städade garaget hittade jag massa gamla skivor som ska lyssnas igenom när vi imorgon börjar resan mot Luleå. På vägen hit till stugan har vi redan hunnit med diverse Britney och en hel del andra klassiker. Älska att åka i två bilar (lång historia) så att vi kan lyssna på vad vi vill, hur högt vi vill. Mamma-tystnad-är-bomull-för-öronen-Nilsson åker i den andra bilen. Vi tar det the chill way och stannar i ö-vik och sover på scandic, så vi anländer inte till Luleå och Magdas öppna famn förrän på onsdag.

TrackID på telen är värt, btw. Nu ska jag bada bastu och sen ska E måla mina naglar, himla lyx med en lillasyster aka slav.

I’m addicted to the way I feel when I think of you

Återigen en bra dag. Family-time in Nyköping city. Vi gick in på en Telia-butik för att E skulle "kolla upp lite om den nya iPhonen". Det hela slutade med att både I och E beställde varsin ny iPhone och jag fick en ny tele. Mamma med storplånkan är inte att leka med, har hon väl öppnat den är den svår att stänga. "Det bästa är att spendera på sina barn". Vi tackar och tar emot. Vi var inne i affären så länge att killen som jobbade där tog Josefs plats och blev en i familjen, typ. Mamma var till och med tvungen att fota allt (med hennes nya systemdigitalkamera, som sagt the big-plånis is open). Älska min nya mogna tele:



Efter timtal av mobilköp (okej inte riktigt, med det kändes som det) var alla DÖÖHUNGRIGA. Att bestämma matställe med den här familjen är en klassiker every time. Mamma vill alltid äta där pappa ABSOLUT inte vill äta, och tvärtom. Ester vill inte äta nånstans och ingen lyssnar på Isak. Älska att jag är den som bestämmer, eller de andra låter mig tro det iaf.


Två saker kan iaf konstateras efter den här helgen. Magväska is the shit och man KAN köpa min kärlek.

Take one for the team You all know what I mean

Idag har varit en bra dag. Jag, Ma, Pa och E drog till Norrköping för att jag och E ville köpa skor. Det blev inga skor i stället blev det två tröjor, en magväska (?) och en ny minidator. Älska den "sommarbonusen" eftersom jag har jobbat så bra. Mobil var det jag behövde ja, men vaddå man kan aldrig ha för många datorer. Kollade på mobil också men den jag vill ha finns INGENSTANS. Fiasko. Såhär ser iaf min nya favvo-dator ut:



När vi kom hem var det dags att lasta ved på ett släp(?). Som sagt, lönechecken växer och växer. LB bjöd med mig på festligheter men jag avböjde eftersom jag ville leka med min nya dator (återigen ?). Den osociala stilen måste upphöra inom kort. Istället drog jag, Isak och Pa och badade. Årets första dopp. Det var inte varmt men ingen fisk bet mig och det var kul att känna sig som ett barn och leka i vattnet. Älska att fläääscha med mina guns (aka senor och skuggor). Sen drog vi till Max och åt "kvällsmat".  




Nu måste jag dricka Schweppes indian tonic, min nya favvo. Hej

Sugar, we're going down swinging

Nu har vi tamebaskeme städat garaget! Sjukt kul. Det måste vi göra om. Att vi alla (alla utom Josef, han är nånstans i norrland och "smiter undan") var så duktiga (plus att Ma och Pa nu har semester, pappa har bara 587 telefonmöten kvar, typ, och "det är ju ingenting") firades med middag i hamnen. "Ge mig det dyraste ni har" var taktiken vi körde på, typ. Men gott var det, nu är jag mätt för en vecka framåt. Eller nej scratch that, ge mig en timme.

Kampen mot den fula luggen fortsätter. Tack frisör för att du gjort mig till överkammare vid 21-års ålder, typ. Det känns inte riktigt okej än, men som sagt ge mig sådär två till tre månader så har jag nog vant mig, eller så har det förhoppningsvis växt ut.

Snackade just med Magda, kvinnan i mitt liv. Jag längtar typ ihjäl mig tills vi ska ses. På onsdag, wiiie!



Get me out of my mind

Riktigt, riktigt värd dag. Först klippning som sagt, den var ju lite av ett fiasko. Lite samma nivå som Riga, men motsatsen. Hon i Riga klippte inget, han i Nyköping klippte allt som kom i hans väg. Jag som vill spara ut håret till hollywood-svall (in my dreams) får vänta ett tag till. Men det är whatever, jag är inte så kräsen med hår, det växer ju ut. Men seriöst, VAD HAR HAN GJORT MED LUGGEN!? Jag gav TYDLIGA instruktioner, "Jag vill ABSOLUT inte att den ska vara för kort". Men som sagt, han klippte allt som kom i hans väg. Min lugg dödar.

Träffade Frida i hamnen på eftermiddagen (håret uppsatt och hårband). Riktigt mysigt att fika med den kvinnan. Det har gått alldeles för lång tid sen sist. Vi fikade, pratade, skrattade, uppdaterade och myste allmänt. Lämnade min bil i hamnen och drog vidare till stan (i Fridas ASsnygga bil) på projekt "leta kavaj till Frida". Tyvärr misslyckades det uppdraget, men det var en härlig sväng på stan med härlig tjej. 

Drog hem, åt en macka, tittade i spegeln och visste inte om jag skulle skratta eller gråta, tvättade håret och tänkte "det brukar alltid bli bättre när man får fixa det själv", blåste det torrt, tittade mig i spegeln igen och visste återigen inte om jag skulle skratta eller gråta, bad Ester göra en inbakad fläta i luggen, bytte om, mötte "diverse släktingar" i dörren och kastade mig i familje-bilen till hamnen och mötte upp Hilda, Therese och Ida. Hade en trevlig stund med arga blickar, skratt och cl. Kände mig dock som en dålig dotter som drar när släkt kommer och hälsar på, så jag blev inte långvarig utan drog istället hem och drack kaffe, åt jordgubbar och umgicks. Släkten vinkades av på gatan och i samma sekund det var utom synhåll kom nästa gäng; Isaks kompisar från Norrland dundrade in. Jag, Ma och Pa pallade inte utan drog oss undan och kollade på film. Det hela toppades med lite chips som middag. Älska så upptagen dag att jag glömt bort att äta mat, har bara ätit kaviar-mackor. Men chips är potatis, så det räknas typ som mat.

Som "Anonym" kanske fattar kommer inga bilder på den nya frisyren än, låt det växa sisådär 7 månader så återkommer jag. Fram tills dess kommer jag använda min favvomösa med följande text:






Visst känns det fint att va vid liv en dag till

Boka klipptid. Check. Klockan halv ett blir mitt hår som nytt. Wiiie. Klockan två är det mys i hamnen som gäller. Ikväll är det tröstfika, återigen i hamnen. Hörde också nå rykte om att diverse släktingar kommer hit ikväll. Såhär "fullbokad" dag har jag inte haft på länge.

Älska att alla vill ha våran lägenhet, det seriöst strömmar in folk som vill hyra, NU. Och det är ju asbra för vi vill bli av med den NU. Så det verkar som jag får bo kvar på porsön. B-e-a-utiful.

Gulle-Sara fyller år idag, så glöm inte att säga grattis till henne. Mer älskvärd person får man leta länge efter.

Nu ska jag och E kasta oss in till stan, bli en ny människa med nytt hår och kolla på mobiler.

I'd die if I saw you

Återigen en hårt arbetande dag med gräsklippning, skänka kläder till myrorna och "städning". Älska att vårat nyttiga liv fortsatte idag med pizza från kebabhouse. Kebab-sås, alltså RIKTIG kebab-sås är något jag saknar i Norrland. Orientdressing är inte kebab-sås. Man behöver inte heller ha orientdressing till ALLT. Det är äckligt.

Alltså det är som att något jobbar emot mig. Tajming är inte min grej alls. I morgon skulle Petter, mannen av alla män eller nåt, spela på Lotsen. Jag tänkte att nu var det dags att kasta på sig en klänning, träffa mer än en person åt gången och äga sönder, you know I'm a dancingmachine. Men neeej, det blev inställt. Alltså va!? Himla skit. Men gänget ska iaf ses i hamnen för att tröstfika.

Har hört nåt galet rykte om att det kommer galningar från Norrland hit imorgon för att tälta på våran gård (!?). Ha det så roligt med alla mördarsniglar.

Devour

Att rensa lådor i garaget kan vara riktigt spännande. Älska gamla kläder. Vissa grejer är så fula att man verkligen undrar vad man tänkte. Vissa grejer är klassiker som återigen ska få nytt liv. Jag är inte en sån som kastar grejer "man vet aldrig, jag kommer nog använda den någongång", tur att E är hiv-åt-fanders-master. Ester hade ett ANTAL lådor med skiiit; bl.a. en märkt "esters smått och gott" och en annan "esters ko-samling". Va!? Älska ko-mönster på allt, koprydnassaker och ko-goggos.

Efter den aaaas-jobbiga rensningen var det steka på altan med varsin dator och varsin kopp kaffe som gällde tills vi var så hungriga att vi inte ens orkade prata (utan skrev till varandra på fb-chatten). Då insåg vi att det var dags att ta tag i något. I ett svisch var vi redo för middag på stan, bärde ut mamma till bilen (typ) och burnade till grek-restaurangen. Åt oss så mätta att vi inte orkade röra oss, utan satt kvar på uteserveringen tills vi började frysa. Därefter hyrde vi fyra (?) filmer och köpte godis. Älska att mamma och esters nyttiga liv skulle börja idag. Orka nyttigt liv, nej, sooo last year. Kastade oss hem och har just sett film nummer ett. Älska ytlig-disney-färgglad-någonting-med-bollywood-film. Den dög typ i krig. Men fatta fett att åka till Indien. Ska försöka styra nästa resa ditåt, eller nåt.




Snackade med gulle-sara tidigare. Jag fattar inte, tajming verkar inte vara min grej. Men vi har bestämt att vi ska (måste) hinna ses i sthlm innan jag lämnar södern för norrlands sköna land, typ. Vi har iaf bestämt datum för stug-helg. Jag har skickat invite på fejjan, be there. Älska fejjan när man inte har mobil, hur skulle man annars kunna kommunicera med resten av världen.

Btw om nån vet nån som vet nån som behöver en lght i Luleå ett år, let me know.

Mustapha Ibrahim Allah, Allah, Allah will pray for you

Älska att gå upp i lugn och ro, äta frukost, dricka kaffe, lösa korsord och lyssna på musik och sen bli avbruten i livsnjutandet av en nyvaken lillasyster som skriker, typ i sömnen, "kan du skjutsa mig till stan, NU!". Kvinnan hade glömt att lämna tillbaka typ sju filmer som hon hyrt. Bästa outfiten på roadtrip är pyjamas. På med solbrillorna så kör vi.  

Planen för dagen är att jobba lite, umgås lite. Jag har hört rykten om att nästa jobbuppgift är att städa garaget. d-ö-d-a-m-i-g-l-å-n-g-s-a-m-t. Men hey, cashen bara forsar in. Lönechecken blir bara fetare och fetare. Jag tror inte det här "företaget" haft en sån här bra sommarjobbare någonsin, lyllo dem. 

Om en vecka åker vi till Luleå, ska bli kul att komma "hem", träffa Magda första gången på den här sommaren (I miss you), och flytta (antingen mina eller isaks saker). Måste, på tal om det, ringa runt lite idag och kolla om det är nån som vet nån som vill hyra lägenheten. Det är lika bra att ta tag i det nu. Hörs.


Jag är precis som så många andra, precis som du

Mission driving bed to stuga. Done, done and done. Älska att sladda runt med släp på E4, typ köra så sakta så att man backar. Men vi kom fram iaf. Fick grillat und klyftpotäter av grillmästarna Isak och Oskar. Prata om husdjur, varför pratade vi om vandrande pinnar? de är ju typ inte ens djur. Orka med en pinne med ansikte(?)

Som det ser ut nu så ska Isak flytta in till min lght på Porsön. Älska det isf. Bara att tänka på att flytta gör mig svimfärdig. Flyttade ju dit i höstas och ska ju flytta till sommaren eftersom jag då är färdig, så det vore sååå himla skönt att slippa flytta nu. Jag har så SCHJUUKT mycket grejer aka kläder. Men det är så det ska va. Vi ska hyra ut den vi äger på Bergviken. Hoppas, hoppas, hoppas att nån vill hyra den. Man vill ju ändå inte hyra ut till vem som helst. 

Shiiiit vad jag längtar till hockeysäsongen börjar. Hockeyabstinensen har satt in. Ge mig hockeysvettdoft typ. Vill kolla på hockey, N-U. Jag önskar att jag inte skulle vara så snål, utan köpa mig ett lulehockeyårskort och bli deras trognaste fan. Men nu när Magda flyttar måste jag hitta nån annan som gillar hockey som jag kan titta med. Mina övriga vänner, ni vet vilka ni är, tittar hellre på amandavardet.blogg.se:s videoblogginlägg på repeat än på hockey. Kanske kan sätta upp lappar på skolan eller nåt. Va!? Älska att det är vinter-os nästa år och älska att det är i Kanada. Mys att sitta uppe på natten och kolla, perfa när man är student. Det är ju inte förrän i februari, men nedräkningen har börjat.



Hittade en bild på ett stekigt gäng

I used to be commander and chief Of my pimp ship flyin' high

Älska rejäl sovmorgon. Har just ätit frukost och nu sitter jag ute på altanen. Solen skiner och himlen är blå. Jag är ensam hemma. Ma och Pa är på jobbet. Isak skjutsar Josef till arlanda (och hämtar Oskar). Ester är nånstans och härjar.

Nu har Isak tagit tillbaka sin mobil, så nu har jag absolut ingen. Kommer knappt ihåg hur man gör med en hemtele. Jag måste verkligen skaffa mig ett nummer, det här håller inte. I dag är min jobbuppgift att köra en säng till stugan.(?) Himla kul. Men man måste lyda chefen.

Snackade just med Sillen aka Mys-Siri. Nu ska vi på allvar försöka hitta nån helg i augusti som passar att ha Luleå-reunion i våran stuga. Wiiie. Där kan man snacka mys på hög nivå. I morgon väntar QT med Mille. Det var inte igår. Nu måste jag köra hårt, bokstavligt talat. Pling. Tjing. Puss

You know the future's yet to be told. I press hold

Jag pallar inte hösten. Nu är det bestämt, Magda drar. Hur ska jag göra? Flytta till Isak, Isak flyttar till mig, jag flyttar till en etta? Jag vet inte. Jag har ingen lust att flytta från porsön, men att ha en trea själv känns lite overkill. Ååååh, om bara nån kunde säga vad jag ska boooo. Innan sista juli måste allt vara bestämt. Det kommer att lösa sig, och det kommer att bli asbra, men just nu känns allt ganska jobbigt.

all your dreams collide

Älska att sova tills man vaknar av sig själv. Typ, eller för att någon spelar elpiano på högsta volym. Men det är ju iaf skönt att inte behöva gå upp på en gång och sen äta frukost i lugn och ro. Mina syskon har redan kastat sig hem, ingen vet varför de har så bråttom hem. Jag, Ma och Pa chillar på. Ska dra en sväng till kungens kurva innan vi drar hem till Nyköping.

Så händig som jag har varit den här helgen, och hela sommren, är inte min vanliga stil. Det trodde jag aldrig, du skulle ha varit stolt över mig. Nu har jag också blivit hus-målar-expert. Det var första gången, men jag är redan lite av en veteran. Men shit vad jag ska ha stenhus när jag blir vuxen, eller anställa någon att måla. Palla måla hus. Nej. 

Ja nu har halva sommaren gått, typ. Sinnessjukt. Vad hände? Nu börjar det kännas som det är för mycket kvar att göra, men för lite tid. Jag har inte ens lyckats nå mitt mål: att bli brun, typ. Eller så brun jag kan bli. Åååh nej, tänk om det här är mitt brunaste. Då är det inte kul för mig. Sommar-fräsch, yeah right.

Nu måste jag ta med en kopp nybryggt kaffe, gå ner till vattnet, tända en cigg och fundera över livet. Pusspårej. Hej

Someone to open each and every door

Nu är vi tillbaka i stugan efter en intensiv helg. Släktkalas var ordet. Vi kom till Knivsta i torsdags. Kom, lagade mat, åt, målade sönder stället. Jag fattar inte, när jag målar verkar det som jag målar med hela kroppen. Min kusin Alice sa att jag såg ut som en "smutsig gris". Jag liksom baaa whatever biatch. Alice är fyra år. På kvällen drog vi till stugan, sov, gick upp. åkte tillbaka. Fredagen spenderades med att förbereda mat och dylikt till lördagen. På kvällen drog vi nånstans utanför uppsala där ett härligt gäng väntade. Det spelades volleyboll, fotboll, mys vid eld och chill. Älska att genom ett strålande teamwork hjälpa ett getbarn som virrat sig ur hagen att hitta hem igen. Drog hem till moster och hennes man för att sova. Älska att däcka i massagestol, läsa "finn och fiffi" och sen sova som ett djur. Lördag upp tidigt fixa den sista maten, köra all mat till kvarngården, duka upp, äta, sjunga, spela volleyboll, fotboll, kubb, fika, fota och leka med stor släkt. (Vi var 40 där, men då saknades 28 stycken. Släkten på mammas sida är inte att leka med. Mamma har fem syskon och jag och mattesnillet Ester räknade ut att varje syskon snittar sex barn ... btw.) Sen hem till sovställe, byta om, massera mera i värd massagestol, leka med angelica 7 års grejer, åka till mormor och morfar, fika ännu mer, träffa mer folk och sen åka till stugan. I morgon är det en rejäl sovmorgon som väntar, det är jag värd.


En grej, hösten. Vad händer? Ändrade planer?  Vem vet? Inte jag. Inte du. Ingen vet. Den som lever får se.

Back and forth through my mind Behind a cigarette

Mysig kväll med mysig familj. Grilla, sitta ute på altanen, skratta, äta rejält, dricka kaffe, äta jordgubbar som jag och josef plockat (josef plockade en), kasta freesbee, tända ljus och lyssna på regn. På tal om regn, jag har hört att det ska bli galet regn hela veckan, typ risk för översvämmning. Kunde man förvänta sig nåt annat, Magda har ju semster.

"SMHI har utfärdat klass 1-varningar för stora regnmängder i Stockholms, Södermanlands och Uppsala län, samt för Gävleborgs kustland. En klass 1-varning innebär väder med ”vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”. – De lågtryck som går på just den här banan är kända för att ge väldigt mycket nederbörd, säger Jan Näs. – I Stockholmsområdet kan det säkert komma dryga 50 millimeter bara på ett dygn, säger han."


Det bästa är att Ester ska åka hem från stugan i morgon med sin moppe, good luck with that! Vattengliiiiid!

Fick hem mitt arbete förut, tryckt som en bok typ. Ser helt sjukt proffsigt ut, kan inte fatta att jag skrivit det. Tror fortfarande att något måste blivit fel längs vägen och att de skrivit in fel betyg. Jag, Ma och Pa snackade lite om framtiden nyss. Jag kan inte fatta att nästa sommar är jag färdig! Då har jag läst fyra år på universitet, jag som fortfarande tror att "jag kan ju inget, jag är ju bara ett barn". Det kommer bli skapligt lätt att söka jobb då "Hej, jag heter Rebecca jag är 22 år och har en magisterexamen i sociologi men ingen relevant arbetslivserfarenhet". Som en handske. Redan nu har jag ju en kandidatexamen att ta ut om jag vill. Det är sick. Man börjar bli uppåt åren så att säga, typ.

Imorgon ska vi dra till Uppsala. Släktkalas, wiihoo eller nåt. Men det blir säkert roligt. Men orka med min tajming som jag aldrig har. Hinner inte träffa Magg nåt den här veckan, jag som har massa presenter till henne från Riga. Och nej, jag tänker inte säga vad det är Magda, du får se när jag kommer till Lule.

Hittade just en gammal, men härlig, bild på härligt gäng



I'm not in control

Det är inte min stil, jag gillar det inte.

Har just klippt gräset, svettigt, men man får se det som träning. Sitter nu och tar igen mig med en iskall cl. Solen skiner, typ. Det är svettigt kvavt. Älska det, inte. Vill göra nåt kul. Borde kanske dra och bada, har inte tagit årets första dopp än. Jag vet inte vad som har hänt med mig. "Jag orkar inte bli blöt". Va!? Nånting har spårat längs vägen. Jag börjar bli som min mamma.

På tal om mamma, hon kom just hem med en cheeseburgare till mig. EN cheeseburgare, "vad ska jag göra med den?" Kvinnan har ingen koll, jag gillar ju inte ens cheeseburgare. Gav den till Josef som åt sin femte för dan (?).

Nu måste jag fortsätta arbeta hårt. Konstigt inlägg. Hej

Maybe if you slowed down for me

Älska att hiva saker åt fanders, vara rädd för äckliga insekter, klippa sönder lianer, skrika av rädsla på konstiga språk, hata katter, vara ännu mer rädd för äckliga djur, lyfta lika mycket som hulken typ, vara den enda som använde hjärnan och tog regnjacka och sladda runt med ett släp. Riktigt duktigt av oss.

Träffade LB förut första gången den här sommren, älska våran tajming som inte funnits på hela sommaren. Nu passade det iaf oss båda och vi sågs på coffehouse och avnjöt en sen lunch ute, tro det eller ej, i solen. Riktigt härligt, himla kul att ses. Det coola gänget, alltså vi, drog vidare till LBs new crib. Åååh jag vill också ha en mogen soffa! Vi avnjöt kaffe och cigg, återigen i solen. Mycket prat, skratt, uppdatering, gamla minnen. LB är verkligen en sån som man inte behöver höras med ofta för att veta var man har varann. Trots att vi inte setts sen typ förra sommaren är det som vi sågs igår. Sånna vänner är de bästa. 

Vädret under dagen har kastat sig runt, som en vante i vinden typ, ena sekunden sol, nästa regn. Men nu verkar det iaf som att det har spruckit upp och solen är här för att stanna. Håll tummarna, håll tummarna. 

Snackade med Magda förut, trots att hon "har så fullt upp" nu för tiden. Jag hade tänkt dra upp till Luleå i slutet av juli på lite .. eh ... "semester".  Vi kom på den brilljanta ideén att jag ska stanna lite extra så att vi kan gå på Luleåkalaset. Himla smart av oss. Får styra upp nåt med de härliga som är i Luleå då. Kul!

There's a love that knows the way

Det finns inget skönare än att kolla på film när man ska gå och lägga sig, pausa, sova och sen när man vaknar trycka på play igen. Det är lite lyx-sovmorgon över det. Frukosten är avklarad och har just varit och (försökt) väcka mina brorsor. De är inte de snabbaste på jorden. Segare reaktioner får man leta efter. Jag har provat alla metoder. Prata, skrika, sjunga, spela på josefs elgitarr och sjunga, klappa varsamt på axeln, sparka på dem, slå, ringa på skype, hota, lägga mig på dem, hoppa på dem, kväva dem med kuddar, kittla dem. Men inget funkar, det är lika spännande varje morgon. Igår väckte jag dem första gången klockan halv ett, klockan fyra kom de upp och åt frukost. Härliga killar!

Dagens arbetsuppgift är att hyra släp för att åka till sopstationen och hiva diverse saker åt fanders, bästa uttrycket ever. Det ska bli jätte roligt, verkligen. Perfa uppgift i regn (?). Jag vill, som på bilden, ha sol och leka som ett barn.



Nu måste jag gå döda några brorsor. Hej

Orka med regn. Nej

Den här dagen har varit asseg. Vet inte om det beror på jet-lag (okej det är en timmes tidsskillnad, men jag är helt förstörd) eller det asdåliga vädret. Man orkar liksom inte ta tag i nåt. Dagens enda "händelse" var när jag och mina brorsor drog till onoff för att kolla läget. Det finns alltid nåt man behöver, ibland vet man bara inte om det själv. Just nu är jag ju som sagt i stort behov av den tele, har bara inte hittat The One än. Att åka bil med mina brorsor är en upplevelse. Isak har konstig musik smak, och på nåt sätt är det alltid hans ipod som kopplas in i fm-sändaren när vi ska åka nånstans. What's up with the anime-japan-pop, har helt klart varit med om bättre. Älska sister-brother-brother teamwork och laga fläskpannkaka som står färdig på bordet när mamma och pappa kom hem. E har dragit på "moppe-semster"(?) till stugan, så hon är inte längre med i gänget. 

Magda har just landat i södern, wiihoo! Snackade just med henne och hörde rykten om förvirrade chaufförer som blandar ihop olika terminlaer. Hoppas de hittar och kommer hem levande till Kungsör.

Har just varit med pappa och hyrt film, old-school. Så nu ska jag kolla på diverse romantiska komedier med mamma och pappa och äta chips och dipp. Tjing. Pling. Hej

Nu kan du få mig så lätt

Skönt att vara hemma, skönt att ha å, ä och ö. Vi landade i Sverige typ klockan tolv i natt, halv ett var vi hemma. Så sjukt skönt att bo nära Skavsta. Flygresan hem var annars härlig. Sitta i en timme och vara rädd för att huvudet ska explodera. Jag fattar inte vad det är. Jag har ändå flugit en del i mina dar om man säger så, men på senaste tiden när jag flyger utrikes och man ska landa så blir det inte kul för mitt huvud och nacke. Det blir ett sjukt tryck eller typ. Men det händer inte varje gång, så jag fattar inte vad det är. Det hände inte igår. Tack för det. Men btw att flyga över en storstad på natten kan vara något av det vackraste man kan se. Det är helt sjukt. Men jag gillare. Här kommer lite bilder från Riga-resan.





Riga dag 4 Good bye Riga

Nu sitter vi pa flygplatsen och vantar pa att flyget ska ga, det gar typ 23.50 landar 23.55. Himla snabbt flyg. Skont.

Dagen har som sagt spenderats genom att strosa runt i gamla stan. Vi kunde inte lata bli att shoppa lite ocksa, branna de sista latten. Omkring klockan 2 kande vi oss lite sugna pa kaffe och satte oss pa en uteservering for att ta en kaffepaus. Det slutade med att vi bestallde in FEM ratter, varav en var sushi och en american panncakes. Alska att spara ur. Efter den energitankningen kande vi oss fit for fight igen och kastade oss in i ett varuhus. Dar sparade mamma ur aterigen och kopte converseskor, kvinnan vill vara med i klubben "systrarna hard". Pa vagen tillbaka till hotellet stannade vi pa ett tehus som lag alldeles vid floden. Seriost det kan vara det mysigaste stallet ever. Alska att ligga ner, surpla te och ata branda mandlar samtidigt som man tittar pa galna letter som aker trampbat. Efter den avkopplingen, var nara att somna fem ganger, drog vi tillbaka till hotellet och at middag. 21.00 kom taxin och tog oss till flygplatsen. Har inhandlat cigg och nu sitter vi har och dricker kaffe, kollar pa flyg som lyfter och landar och lanar, alla tre pa rad.
 
Helgen har varit hur kul som helst. Riktigt vart att ha QT med mamma och lillsyrra. Vi har kansla for feeling sa att saga. Dock kanner jag att jag maste SOVA. Eller atminstone ligga ner. Mina ben och fotter ar inte var de en gang var. Converse ar inte ecco-skor if you feel me. Nu ar det bara en och en halvtimme (!) tills planet gar. Fit for f(l)ight, see you in Sweden. Later

Riga dag 3

Jag vet inte riktigt vad jag tankte nar jag bokade klippningstid har i Riga. Jag borde ha lart mig av Magdas "misstag" i Turkiet, men icke sa nicke. Klockan 10.00 sharp gled vi in pa bokad tid, fick borja med att vanta. Nar kvinnan slutligen kom in i salongen skulle hon tvatta mitt har, sa det borjade ju bra. Alska att tvatta har i en halvtimme. Alska ont i nacken for att duschgrejen man lutar pa var asobekvam. Men det var iaf vart, massage i harbotten ar ju aldrig fel. Nar hon tvattat fardigt kammade hon allt har i slickad-bakat-mittbena. Man kanner sig da riktigt snygg nar man pa lettisk-brytande engelska (som sagt man blir som man umgas) ska forsoka forklara hur man vill ha det. "I used to have short (t.o.m. demonstera med handerna) and now I want to have long hair, so if you just could cut as little as possible, just take the .. eh .. broken parts". Jag tyckte anda att jag forklarade ganska bra. Hon sag lite forvirrad ut men sa att hon fattade. Sen borjade hon klippa. Langsammare och duttigare far man nog leta efter. Hon klippte typ 0,5 centimeter, bara pa haret langst ner. Men favorit-delen var nar hon skulle blasa haret torrt. Orka fona i 40 min! Sen blev det annu battre nar hon skulle "stajla" haret. Fram med platt-tang och nan olja och tryck ner haret sa mycket som det gar sa ar vi good to go sa att saga. Jag som ALSKAR platt har. Jag har iaf sett ut som en drankt katt hela dagen med slickat, spikrakt har. B-e-a-utiful. Men 250 spann var det ju vart att fa haret tvattat och sen torkat igen (?). Far anda ta och toppa mig i Sverige sen.

Under dagen har vi varit pa det storsta shoppingcentret i Riga. Det var stort. Alska att aka taxi och vara livradd for att do. Men vi overlevde den resan ocksa. Val framme pa hotellet dackade jag pa sangen. Vacktes dregglande nar det var dags for middag. Kasta sig ut for att kopa en ny resvaska for att fa med oss shoppingfynden hem, ata pizza, dricka kaffe och avsluta kvallen pa varat favvostalle "interneta cafe".  

I morgon ar sista dan har i Riga. Planen ar att strosa. Alska det. Vi ska strosa runt i gamla stan. Kullersten, massa grander och mysiga kafeer. Kinda cosy jao.  Sen bar det av mot Sweden.




Livsnjutare med platt, spikrakt har i Riga

Riga dag 2

Jag har ont i fotterna. Vi har gatt sa mycket att vi blev tvugna att ta en paus har pa det asbraiga internetkafeet. Vi har promenerat runt hela dagen i olika affarer och pa centralmarknaden mitt i city. Sjukt stort, fett mycket saker. Som sagt allt ar inte snyggt, men det ar anda sa fett mysigt att bara ga omkring och insupa atmosfaren sa att saga. Nu sitter vi har for att samla kraft att orka ta oss till TGIF och ata en rejal middag.

Dagens hojdpunkt var nar vi gick genom en park dar det pagick nan sorts konsert. Ester blev sa fascinerad av tjejen som sjong pa scenen att hon "inte kunde slita ogonen fran henne och hennes snygga klader". Nagra meter framfor oss gick en man och at en glass. Helt plotsligt tappade han all choklad pa glassen ner pa marken och tvarstannade, for att sekunden senare tappa hela glassen fran pinnen ner pa marken. Ester som var sa inne i det ljuva musikaliska upptradandet, typ, gick rakt in i mannens rygg. "Ooooh, sorry". Nar hon sag att glassen lag pa marken och mannen endast holl pinnen i handen sag E ut som att hon skulle borja grata. "OOOOOOH SORRY!" E sag forvirrad ut, jag skrattade mest. Jag forklarade for E att mannen redan tappat glassen innan, hon sag lattad ut men hade hjartklappning i en timme efterat. Alska den lillasystern .... Jaha, man kanske maste varit dar.

Tidigare under dagen nar vi at lunch satt vi vid ett bord narmast fonstret med utsikt mot gatan och trottoaren. Alska att vi typ ar klad och stil experter som kommenterar allas klader. Vi hade dock mest negativa utlatanden att komma med. Som sagt stilen har ar inte att leka med. Vissa undrar man verkligen va de tankte pa morgonen nar de valde outfit, och vissa undrar man om de ens ager en spegel. Jag menar inte att vi sjalva har nan speciellt snygg stil, men om ni va har skulle ni feel me...  

Utanfor dunkar indian-musik pa hogsta niva. Palla det, nej. Nu ska vi dra vidare. Hej



Coolt gang i cool stad

Riga-update dag 1

Alltid nar jag, mamma och Ester aker nanstans ar det alltid nan som kor den gamla klassikern "ar du deras mamma!? jag trodde ni tre var systrar". Den har gangen hann vi inte ens lamna landet innan det skedde. Redan pa skavsta var det en harlig kille som slog till, sa att saga. Aven "Det maste vara en san vacker mamma for att fa sa vackra dottrar" drog han till med. Men daaah, vi vet! Flygresan tog typ en sekund: nagra korsord, nagra harliga latar och lite radlsa for oron-ont sen var vi framme. Alska att vara livradd i mini-buss hela vagen till hotellet, men vi overlevde. Saklart var det nagot som kranglade med varan bokning, men det fixade mamma galant och vi fick ett fett rum med skonaste sangarna ever.

Dagen har spenderats med att shoppa sonder Riga-city. Om man sager sahar, kladstilen har i Riga ar kanske inte den vackraste jag sett. Om man tanker sig Sverige ala -93 typ. Men det finns anda en del godbitar. Jag som ar en leopard-sucker har hamnat i leopard-himlen.  

Ester leder shopping-tavlingen, mamma ar pa en stark andraplats medan jag ligger sist(!) Jag tror dock att i slutet av denna resa har jag visat var skapet ska sta. Ester har redan, efter forsta dagen, handlat upp sina fick-pengar. Jag ligger lite efter, och har lite kvar, men sen far man borja anvanda egna pengar och det ar ju inte lika kul. Det basta ar ju som sagt att branna sonder andras planbocker. Men jag har ju diverse sparkonton och fonder att ta ifran. Alska att spara ur och handla upp mina livsbesparingar pa tajta leopardtrikaer. 

Nu sitter jag och E pa ett internetkafe, som de datanordar vi ar. Alska blask-kaffe, svettlukt, fettigt tangentbord och datanordar sa langt ogat kan na. Vi ar hemma kan man saga. 

Imorgon fortsatter aventyret so to speak. Livet leker pa semester. 


Ester har bilderna
 

Riga baby

Scrubs kan vara typ det roligaste ever. Seriöst, det är så sjukt kul. Det är ett av de få program som jag skrattar högt till, särskilt när jag kollar själv. Det går liksom inte att stå emot.

Älska dagens jobb-uppgift: Plocka jordgubbar. Himla skönt att ha ett jordgubbsland på gården. Det är dock helt sjukt att det fortfarande lever med tanke på alla gröna fingrar i den här familjen, inte. Men det finns inget bättre än att äta direkt från landet, så sjukt sommrigt. Vi plockade också smultron och trädde på strån som de härliga sommar-flickor vi är. Älska dagens middag: jordgubbar med mjölk och vitlöksbröd. Som hittat. 


 
Nu är jag och E färdigpackade, nyduschade och rese-stajlade eller nåt. Vi väntar på att mamma ska komma hem från jobbet så vi kan dra till skavsta, och därifrån till Riga. Fit for f(l)ight så att säga. Lets äga sönder med några av de bästa i världen. Later

Now turn it up, a little louder.

Hittade ett gammalt inlägg på "hemlig sida". Skrevs Tors 30 aug 2007 efter att jag och Maggy kommit hem från Tunisien. Åååh jag längtar tills vi ska resa igen. Älska den sista-minuten-resan-innan-skolan-börjar-traditionen!

allt känns bra, förutom att sommaren definitivt e slut, att ja drar till luleå ikväll, börjar skolan på måndag, e förkyld efter att vi kommit hem från tunisien, vill tillbaka .. strålande sol varje dag .. 35 grader i skuggan (sverige 10 grader i solskenet). bara glidit, badat, shoppat, ätit, solat, rökt vattenpipa, skrattat, blivit såld för 200 kameler, lekt charterturist, applåderat mest när planet landade, tagit massa bilder med självutlösare (när man bara e två får man göra det bästa av situationen), lekt mest i poolen me våran madrass och boll, stänkt ner allt å alla efter en rejäl omgång bomben, härjat me en kanmelmama å dens barn, svetttats fast i solstolen, smörjt in hela kroppen me solfaktor 30 förutom fejjan där tog ja 50, bränt baksidan av låren, köttat aftersun varje kväll, skrattat åt botten anna på en polsk tv-kanal, caramia-måns förföljer oss till och me till afrika, blivit blåst av taxi-chaufförer, varit rädd för städtanterna som kastar sig in å städar bort allt i deras väg till och me magdas snusar som låg på tork för att kunna återanvändas, prutat i bästa moni-anda, hackat mej fram på arbisktbrytande-engelska (man blir som man umgås), stoppat magda från att ta hem rabies-smittade katter, snålat me dricks på alla ställen "ja köper hellre nå kul till mej själv".

okej att alla ser att man e svensk, men förnedringen i "oh, you're from russia" svider fortfarande, "you're sisters right?"... "no, just friends"... "are you sure?" men daaaah, okej att alla i affärerna frågade första och andra dan om de va våran första eller andra dag, men när dom gjorde de den sista dan, när man tyckte att man iaf fått en linje av bikinin blev man lite sur... veckan har hursomhelst varit underbar, tack mayer, ikväll köttar vi som sagt till luleå, mot varmare breddgrader kan man säga ...


Jag och Magda mot världen.


RSS 2.0