Jag glänser.

Bokstavligt talat. Jag har målat Es sängbord i guld, så jag glänser på diverse kroppsdelar. Härligt.

Ganska stekig dag måste jag säga. Älska att alla mina syskon har ett liv, utom jag. Men det är ganska skönt att glida omkring för sig själv, man tänker ganska mycket och det är ju bra. (?) Bra att styra upp diverse tankar. Jag skulle ha träffat LB ikväll, men ibland händer oförusägbara saker som gör att planerna ändras. Jag tänker på dig.  Så jag, Ma och Pa har haft en riktig QT-kväll i stället. Vi har varit och ätit, druckit kaffe och suttit ute på altanen och myst. Nu håller de på att sortera gamla "minnes-lådor". Har kollat ingenom gamla bilder och gamla tidningsutklipp. Alltså jag har ju tamebaskeme varit värsta hockeyproffset. Snacka om att jag hade mina glansdagar i Värmland när det begav sig. Härliga tider. Om jag ska vara ärlig saknar jag att spela hockey, sex år av spelande har satt sina spår. Men men, all good things must come to an end, eller nåt.



Back in the days och stek med puss-mamma

Svettigt

Guten Morgen! Älska att typ sova ihjäl sig och vakna vid halv ett. Jag fattar inte vad som har hänt, så länge har jag inte sovit sen det gamla goda 90-talet aka min ungdom. Det sjuka var att jag fortfarande var astrött när jag vaknade. Men nu är det lungt, kaffet har piggat upp mig. Imorgon åker vi till Riga. Ska bli fett. Trots att jag varit i många europeiska länder har jag aldrig varit i någon av baltländerna. Det ska verkligen bli asroligt. Jag har hört att det är billigt, billigt, billigt och det är ju aldrig fel.

Alltså jag hörde ett rykte igår om att man på fejjan kan se besöksstatistik om man har nån speciell inställning. OMG! Isånna fall är det kört för mig. Vissa lär ju isånna fall tro att jag är galen. Visst, jag är en sann fb-stalker, men det behöver ju ingen veta ... Hoppas verkligen att det bara är ett rykte.

Värmen ute är sjuk. Man orkar knappt röra sig. Men hey på med bikini, hämta cl och kasta sig i solstol så behöver man inte röra sig sen.  See you in the sun, jao.

And by protecting my heart truly I got lost in the sounds

Den här dan har varit hur bra som helst. Lite segstartad, men sen har det rullat på som i nerförsbacke, typ. Har målat källargolv varv 2, oljat in altanbord, hängt tvätt, lagat mat och fixat allmänt. Jag är numera typ schjukt händig. Det kunde man inte tro, men så är det. Typ hemmafru, eller hemmaman, jag vet inte. Förutom "hårt" arbete har jag även stekt sönder. Älska att lösa lätta korsord, dricka cl och ligga i solstol. Det är dock inte lite kul att steka själv, vart är fläcken när man behöver den?

Kvällen har spenderats i hamnen med härliga vänner. Riktigt kul att träffa Emmy, Carro och Viktoria igen, efter alla dessa år, typ. Stötte även på andra härliga människor. Älska sommarkvällar. Men orka med liten värld!!! Anonym berättade att hon träffat en kille, bla bla, och det visade sig att han är från Luleå och att jag vet vem det är!! Men iofs det är i Luleå det händer har jag hört.

Ester är btw en härlig tjej. Ester aka coolmoppetjej_snygg tycker tydligen att det är kul att köra fel. Två och en halvtimmes omväg är det senaste har jag hört. 


I could find me somebody else But I don't want to

Måndag innebär ny "arbetsvecka". Jag ooorkar inte. Efter att ha glidit runt hela helgen i Gbg vill jag bara fortsätta med det. Vädret är förhärligt. Älska sommarvärmebölja. Tiden går schjuuukt fort. På onsdag drar vi till Riga och är där till söndag. Veckan efter det har Magda semster och då kommer hon ner till södern. Sååå värt. Vi ska styra upp nåt och träffas i Sthlm. Ska passa på att träffa Sara också. Efter den veckan har ju typ halva sommaren gått. Crazy.

Shit vad jag vill åka på hultsfred. Jag som t.o.m. övevägde tält och inte dusha på 35 år. Vore fett. Men nej. Istället ska vi dra till Uppsala för mormor fyller 70. Det är väl iofs också kul, men orka att det krockar. Det bästa är att presenten från mamma och hennes syskon är att de ska måla mormor och morfars hus. Älska att vi, de oskyldiga barnen, också ska måla. HIMLA kul! 

Veckans måste är att klippa mig. Om jag inte gör det snart kommer kanske håret ramla av (?) nä det tror jag inte, men det är inte en risk jag är beredd att ta. Sist jag var hos frisören var när jag var hemma i Nyköping på jullov. Och det var ju ett tag sen.

Nä det här håller inte längre, jag måste ta tag i den här dan och väcka min syskon.

Like walking into a dream, so unlike what you've seen

OMG jag är knäckt. Trött som ett psykfall. Shit vilken dag, vädret har verkligen varit stek. Älska att spendera den i en bil, tack GG för AC. Vi stannade på nåt ställe utanför Borås som en härlig kille menade var "ett väldigt värt ställe", det var nåt outlet, det var inte värt. Det enda värda var tygpåsen aka min nya favvo-väska jag fick av pappa (jag vet inte om det var en hint eller nåt ..?). Den sammanfattar helgen ganska bra:



Åka bil är som sagt kul i strålande sol, eller kanske inte. Nån gång efter Jönköping däckade jag på Josef och vaknade upp när det var tre mil kvar till Nyköping av att jag nös (?). Sen dess jag nyst 3643 gånger. Helt sjukt. Nyser typ ihjäl mig. Kan knappt prata och är helt yr. Har tagit en till pollen-tablett, får se om det blir bättre för så här kan det inte hålla på. Pollen är inte min bästa vän! Ja ifall nån undra alltså... Det är iaf skönt att komma hem. Älska att våran städerska varit här när vi varit borta och styrt upp ett och annat, att komma hem till ett nystädat hus är aldrig fel.

Provade just spik-mattan. Det var ju .. eh ... kul. Spikmatte-experten mamma, efter att ha haft den i typ tre dagar, kom med många goda råd för att maximera upplevelsen så att säga. "Första gången ska man bara ligga i tio minuter". "Varför då?". "Nää det står så, man kan ligga på rygg, mage, sidan, på kinden..." Så avancerad nivå som kinden är jag nog inte redo för ännu. Nä nu måste jag fortsätta nysa. Tjingeling   

Lay where you're laying Don't make a sound

Härliga bilder från en härlig dag.



Härliga bilder från en härlig kväll. Middagen var en hit kan man säga. Äta kött, vara glad. Bättre service behöver man dock inte leta länge efter. Hela apelsiner i bananasplit, OTROLIGT intressanta diskussioner om area, skratta ihjäl sig, fota i alla vinklar, snilleblixtar från diverse familjemedlemmar följda av pinsam tystnad, äta från allas tallrikar efter att ha lensat sin egen. Jag äter sjukt mycket, btw. Det är verkligen ingen måtta! Men som sagt, mat i allmänhet är en favorit. Kvällens höjdpunkt var den omröstning jag höll i: Vem vill familjen helst ska gå från bordet, Rebecca eller Ester? Jag vann med tre mot noll. De tre som ville att E skulle gå var jag, Josef och Ester själv. Jag tror att hon missuppattade frågan... Man kan inte annat än att älska det här härliga gänget!



Imorgon bär det av hemåt igen. Sjukt värd helg än så länge som har inneburit mer kläder, lycka och skratt. Men även en rygg mindre. Sjuk smärta. Massera mera, tack.

Oh we're still the greatest.

I'll need a credit card that's got no limit

Återigen en hård dag på stan. Vi är på hotellet nu och "tar igen oss" en stund. Fötterna värker, ryggen likaså, plånboken är ganska tom, men påsarna fulla. Heey det är så det ska vara!  Favoriten i dag är leopard-wayfarers! På med dem och livet blir genast lite roligare, jag looovar. Vädret är och har varit steeek hela dan.Vi har myst omkring på konstiga gator med roliga affärer. Äta sushi, stirra på konstig tjej i ful bröllopsklänning, dissa 3-försäljare, skratta åt solBRÄNDA brorsor, dricka kaffe, få komplimanger i rulltrappa och leka. Något positivt med mina mogna, stora och starka småsyskon är att i samma sekund som man inte orkar ta ett steg till är det bara att hoppa upp på valfri rygg och så bärs man till önskad destination. Himla bra.  

Vi var och kollade på nya mobiler förut, är i GANSKA stort behov av en. Har inte haft nån på typ en vecka, man är lite isolerad från omvärlden om man säger så. Mamma hade stor-plånkan öppen och mobil hade valts ut. Men den fanns inte inne! Åååh hata det, får vänta två veckor innan den finns i butik. ORKA! Får fortsätta kommunicera med omvärld och dylikt på fejjan. Eller jag får försöka övertala Isak om att överväga förlängd delad vårdnad på hans tele. Det löser sig säkert.

Nu ska jag byta om, gråta en skvätt p.g.a. ryggont, och dra ut och äta. Hej på rej, hej, hej.   

Älska Göteborg

Att åka bil med min familj är en upplevelse, stämmningen i bilen varierar. Snabba ryck mellan glad, ledsen, arg, skratt, gråt, if you feel me... Men vi kom i alla fram till Göteborg, typ levande. Väl framme blev jag och Ester bortglömda av våra föräldrar och blev lämnade kvar utan varken mobil eller pengar på hotellet. Men nån timme senare var vi en del av familjen igen, när favorit-sönerna var avlämnade i frihamnen för att rocka sönder metaltown. Sen har vi fyra bara myst runt i affärer, fikat och ätit. Vädret har varit heeeelt sjukt. Svettigt, men härligt.

Vi hade tänkt att köpa biljetter till fotbollsmatchen som var ikväll, men det blev ju ett fiasko. Jag, Ma och Isak stod som sanna svenskar i en kööö, typ hur länge som helst. När vi kommit halva kön var biljetterna slut. Så vi kollade på hotellet istället. Älska att köpa karra, cl och jordgubbar och titta på matchen i liggande läge. Men matchen var galen, och det hade varit hur kul som helst att sett den irl. Efter både förlängning och straffar var det bara att svida om för att gå ut att äta. Efter maten köpte vi kaffe to go och strosade längs avenyn, som de turister vi är. Det coola gänget, dvs alla utom mamma, drog en sväng förbi frihamnen och kollade på slipknot. Halv-bra, men fett. På vägen därifrån inträffade dagens bragd: När jag lyckades tända en cigg på en bro i motvind med en hand, kaffet i den andra, med en tändsticka samtidigt som en snygg kille visslade på antingen mig eller Ester. Ester hävdar bestämt att det var åt henne, jag tror säkert att det var åt pappa.

Btw älska att hotellet vi bor på ligger en mm från nordstan. Det är seriöst bara att gå ut från hotellet, ta ett steg, och sen glida in i nordstan. Det är ju kul för oss. En del livsviktiga inköp har gjorts under dagen. Esters favorit (och min i smyg) är nördbrillorna och min är skinn-västen. OMG va!? Jag vet hur det låter, och nej, jag har inte blivit biker eller spårat ur för att det är metaltown i stan. Den är ashärlig. Jag gillare.


I want to ride my bicycle

Nu är vi i Borås. Har dragit den obligatoriska kaffen på stan. Ester pallade tyvärr inte den här gången.

Resan hit var ett äventyr i sig. Vi kom iväg typ två timmar senare än planerat, är nån förvånad när det gäller den här familjen!? NEEJ! Nån gång efter Norrköping, lutades mot nån av the bros, njutande av livet, inne i musik-dimman, dräglandes, väcktes jag tillbaka till verkligeheten med ett ryck. "ESTER, tog du med påsen med min necessär!?". "Näää du tog väl den?". MF, nä det gjorde jag inte. Började typ grina. Jag är inte såå ytlig som det låter, men hallå en helg utan smink, hårspray och dylikt när man ska vara bland folk är inte sååå kul. Pappa aka räddaren på den vita hästen ryckte in "Det är lungt Rebecca, pappa är ju med". Vi stannade i Linköping och åt på Burger King, halleluja för södern, och kastade oss in på hm och köpte upp allt de hade typ. Så nu har jag ALLT smink nytt. Älska att det var mot mammas "principer att bidra till smink, naturligast är finast"! Kastade oss också in på apoteket och köpte ett antal krämer till känsliga hudar i den familjen som också glömts hemma. Vid det här laget kände jag mig lite dum att mamma och pappa betalade allt. Men min mamma är inte att leka med. Hon avslutade stress-akut-shoppingrundan med att köpa en spik-matta(?). Den är ju himla bra att ha med sig på semestern .. Den ska provas när tillfälle och ork infaller samtidigt.

Älska den här resans soundtrack: Queen - Jazz. Love it. Love track one, jao. Allsång. Dock får jag och pappa inte lyssna aka dunka så mycket som vi önskar (tack för hörlurar och iPod) då mamma menar att tystnad är "som bomull för öronen". Klassiker i våran familj, ingen vet vad hon menar, men det låter djupt.

Nu chillar jag och Ester på vårat eget rum. Vi har varit här i ca en kvart, men det är redan KAOS. Vi två är ingen bra kombination... Imorgon ringer klockan tidigare än den gjort på hela den här sommaren, klockan åtta är det frukost. Klockan nio rullar vi vidare mot Borg, GöteBorg. B-e-a-utiful!   

I call shotgun

Om ca en timme avgår bilen mot äventyr; iPoden är laddad, CL på kylning och väskan är packad så jag är redo. Ikväll sover vi på scandic i Borås och imorgon når vi slutdestination Göteborg.  Wiie lets have a family-holiday. Sweeet.

Vi var just en sväng på stan. Jag lämnade tillbaka den ena t-shirten if you know what I mean. Hon i kassan bara skrattade och skakade på huvudet åt mig när jag förklarade situationen. Vadå, det kan väl hända vem som helst!? Vi svängde in på resebyrån också för att kolla på alternativ till våran kvinno-resa. Jag och E lekte mest, och tjejen som jobbade där blev typ en i vårat gäng och ville följa med på resan. Men det fick hon inte, vi ska ha QT mor och döttrar. Resan är i alla fall bokad, så den 1 juli drar vi till Riga. Älska att åka till Ggb komma hem, packa om väskan, och dra igen, Tyvärr mamma jag har inte tid att jobba, jag måste resa! Värt.

Sen stekte vi sönder uteserveringen på Hellmans. Esters projekt "Bli Rebecca" går framåt. Hon har nu i fyra dagar plågat i sig kaffe för att komma upp på samma vuxen-nivå som jag. Jag är stolt över henne.

Btw jag har hört att det brinner i Luleå. En av Max-restaurangerna är typ död. Inte så konstigt att det är värmebölja då.

Nu måste jag måla källargolv, vänta på att pappa kommer från jobbet, sen drar vi. Later

I shake it your way

Orka sova. NEEJ, jag vill inte. Sova är sooo last year.

Bevittnade just ett slagsmål utanför vårat hus. Återigen var det den konstiga 16-åriga tjejen från dalarna och hon den heta 21-åringen från norrland. De slogs om en gul foppa-toffel tror jag. Konstiga människor, jag menar ett; vem vill ha en foppa-toffel och två; om man nu vill ha en, vem vill ha en gul?

Även kvällen har varit värd. Jag, the littlesister and M och P drog till min och Es favvo-restaurang aka den indiska. Sitta ute på uteservering, äga sönder med solbrillor, tävla i mobilspel och vara rädd för ankfamiljen vid fötterna är härligt. Sen drog vi vidare till hamnen för en kaffe, men det var för mycket folk för det osociala gänget så vi drog hem istället. Kastade oss in på ica precis innan stängning, skrattade åt konstiga saker, fotade allt vi såg, fick arga blickar och gick hem i paparazzi-fotoblixtar. Sen dess har jag och E suttit på våran lan-rad. Vi har uppgraderat oss till en soffa i stället för köket. Rikitgt skööönt. De enda avbrotten i sittandet har varit när vi gått för att hämta diverse drickbart, som CL och kaffe. När man jobbar hårt är man värd att ta det lungt har jag hört. 



Jag ångrade mig, jag vill visst sova. Godnatt och puss. Whatever biatch.

Om du tycker att jag är svettig, då skulle du se min syrra

Härlig dag idag. Jobba järnet, koka korv på bästa sättet ever, sen passa på att träna lite, äta korv med bröd ute som en picknick typ, sen äga sönder på freesbee och sen ta en lagbild. V-Ä-R-T!



Btw älska fejjan, eller inte. Där får man reda på allt! Även sånt som man varken vill eller behöver veta!

Nu är det mat innan jag svimmar typ.

Summer in the city

Just hemkommen från en raggarsväng med Ma and the brothers. Äta på donken, sen handla sönder coop. Att bo i Norrland har satt sina spår. Tidigare hånade jag alla som åt hamburgare (på snabbmatställen) med bestick. Nu tillhör jag skaran som inte kan äta utan. OMG. 

Jag hittade just en hel kaffeböna i mitt kaffe(?) himla bra kaffemaskin. Den är för fläschig för sitt eget bästa.

Var tidigare en sväng i city. Mysig fika med mysig Hilda. Det var länge sen sist, men hey nu är det ju sommarlov! Älska att jag med mina "feta tillgångar" eller nåt, skulle ligga lågt med inköp eftersom att vi faktiskt ska till Gbg i helgen. Jag köpte en t-shirt som jag "faktiskt tänkt köpa jääätte lääänge" och "den är så himla värd man kan ha den till ALLT", och det är sant. Så den var jag värd. När jag sen kom hem och packade upp mina väskor och byggde en hemmagjord garderob i Es rum (efter att ha varit hemma i typ tre veckor) hittade jag en påse där den t-shirten redan låg. Jag har alltså redan köpt den utan att komma ihåg det, va? Den var ju verkligen jätteviktig för mig. Himla värt med två likadana.

Vädret idag har varit helt galet, värsta sommarbölja typ. Det är det fortfarande, går fortfarande i linne, sick. Såhär ser man typ ut när man njuter av sommaren i Nykpg och är fångad av en stormvind.


Uppe med tuppen, kinda

Wiihoo, bra start på den här dagen. Vaknade, och gick upp(!), när alarmet ringde. Har just avnjutit dagens frukost. Bara kaffet kvar. "Någon" som sover i "min" säng i "mitt" rum började snacka runt tre att "jag mår bra, jag mår bra". Jag vet inte om denna snackade i sömnen eller bara yrade allmänt. I dag ska jag pallra mig till stan, fika med Hilda är det som gäller. Kul! Målet innan det är att klippa gräset, som jag btw älskar. Eller nåt.

Igår diskuterade vi vart jag, Mamma och E ska åka på våran "tjej-semester". När man är sex personer i familjen, tre pojkar och två kvinnor och en liten flicka, är det bättre att dela upp sig. Jag och min mamma är ökända för att shoppa until vi droppar, och det är inte min pappa och mina brorsor. Så för deras egen skull är det nog bäst att de stannar hemma. För mig spelar det ingen roll vart vi åker, det enda jag kanske inte skulle välja är London där jag var tidigare i år, och jag har varit där tre gånger, men vad som helst annars, kör baaa! Vi får se vart det här slutar. Nu på torsdag drar vi ju till Göteborg, shopping-uppvärmning, kan man säga.

Nä nu måste jag gå ut på altanen och dricka upp mitt kaffe och lösa lätta korsord. Pliiing

I'm walking to the sound of your favorite tune

Jag, Ester, Ma och Pa var just och åt årets första glass i hamnen. Jag vet inte riktigt varför vi åt glass när solen typ gått ner. Stötte på lite gamla bekanta, riktigt trevligt. De klassiska kaffe-cigg-cl-kvällarna i hamnen ska återupptas inom kort. Mysigt med F.Q.T (family quality time). Jag och Ester var typ såhär coola:
'
Btw älska våra nya favvo-tischor

Nu har jag inte tid mer, jag och Ester ska kolla på resor och sen leka med pappas gitarr-samling. Tjingeling pling hej

Me and my best friend mot världen, typ


Ny arbetsdag, nya arbetsskador


Har just avslutat middagen, blodpudding, bacon och rårörda lingon stod på menyn. Det var inte igår. Man får passa på att äta sån mat någon jag bor med inte gillar när man är hemma i Nypan. Dagen har varit schjuukt produktiv. Mamma kommer bli stolt över sina härliga döttrar. Vi har jobbat mycket, men skadat oss ännu mer. Varför ger de oss en hammare? OMG Ester är ju bara ett barn. Nu är det dags för coffee and a cigarette, the finest I could ever get!

Yeah


OTROLIGT intressant del 2

Namn: Mona Rebecca Nilsson
Födelsedag: 15 sep
Ögonfärg: Fortfarande grön
Hårfärg: Blondie
Längd: Fortfarande 176
Höger/Vänsterhänt: Right right?
Värsta vana: Bita på naglar är kul
Stjärntecken: Jungfru
Dina skor är: För många för mitt eget bästa

Favoriter
Mat: Mat i allmänhet är en favorit
Godis: Allt Magda inte gillar, typ
Bokstav: Men daaah, R
Årstid: Höst

Vänner och livet
Vem av dina vänner är mest lik dig: Magda
Vem får dig mest att skratta: Ester
Vem har du känt längst: Alma
Vad är den bästa känslan i världen: Att vara lycklig daaah
Hur länge tror du att du kommer leva: Tills jag dör skulle jag gissa 

Har du någonsin
Varit kär: Pass
Rymt hemifrån: Ja, kanske 374 gånger, men har dock bara packa väskan och smällt igen ytterdörren för att någon skulle komma efter, men ingen kom så jag gick in igen.
Föreställt dig ditt ragg naken: Men j-a
Skolkat: En halv tyska-lektion i i tvåan på gymnasiet är allt jag har vågat mig på. 
Sovit utomhus: Jaaa
Gråtit i skolan: Jag har nog gråtit lite överallt
Spytt i skolan: N-e-j
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Det är det enda jag gör
Sett en död människa: Nej
Ätit sushi: Forever
Varit på scen: Jaaa, har ett förflutet som stjärna! 
Retats: Men nej, jag skulle väl aldrig
Blivit nerslagen: Nää, inte vad jag minns

Du?
Svär: Nej, oftast inte
Tycker att du är attraktiv: Det går i familjen
Kommer överens med dina föräldrar: Det händer
Spelar något instrument: Alla instrument på guitarhero, och gura irl 
Äger en iPod: JA
Går till kyrkan: Ja, det har hänt
Dansar i regn: Livet är en dans så jag dansar alltid

This or that:
Pepsi/Cola: Cola Light i alla lägen
McDonalds/Burger King: Max
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: Ge mig KÖTT!
Adidas/Nike: Adidaströjor i Kina är ju en klassiker
Kinamat/Mexikanskt: Libanesiskt
Kakor/paj: Inget, ge mig bara kaffe så är jag nöjd
Blind/döv: När jag nu får välja väljer jag inget

Kan du:
Gå ner i splitt: NEEEEEJ, stelare person får man leta efter!
Vissla: Nej, min enda svaghet, typ.
Blåsa en bubbla: Min favvosysselsättning
Rulla din tunga i en cirkel: Ja .. min favvosysselsättning2
Ha dina ögon i kors: Check
Nudda näsan med tungan: Check
Dansa: Magda gillar i alla fall mina uppträdanden
Äta vad du vill utan att oroa dig: Allt är relativt

Sweet morning i the Stuga

1. Hur gammal är du om fem år? 26
2. Vem var den sista du träffade? Ester, i sängen bredvid
3. Hur lång är du? 176
4. Vilken var den senaste film du sett? En om en pojke som trodde han var från mars
5. Vem ringde du senast? Magdalena
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Kommer inte ihåg, palla sms på crazytele
7, Vad är dagens planer? Steg ett gå upp. Vi ska dra till kungenskurva en sväng, chilla och sen i kväll dra hem till nyköping
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Om det är nåt man vill, typ fråga nåt föredrar jag definitivt att ringa, men om man bara "kollar läget" funkar sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta sen urminnes tider
10. När såg du senast din mamma? När jag gick ner nyss och hämtade nybryggt kaffe
11. Vilken ögonfärg har du? Grön
12. När vaknade du idag? Jag har inte vaknat än, men jag öppnade ögonen halv elva när två föräldrar i den här familjen, jag nämner inga namn, väckte oss med piano och sång.
13. Har du någon gång hittat en katt? Va, nä vart skulle jag ha hittat den!?
14. Vilken är din favoritplats? Det är inte platsen, det är sällskapet som avgör
15. Vilken plats föredrar du minst? Samma här. Men havets botten vore ju kanske inte jätte kul vem man än är med.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag har inte en aning, och det är det som är så härligt. Ett år till i Luleå, sen är jag helt öppen för förslag.
17. Vad skrämde dig som barn? Något som fortfarande skrämmer mig är "bubbliga saker" (?) Ingen kommentar
18. Vem fick dig att skratta senast? Lätt, Ester
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar, orka stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med. Ju fulare, desto skönare
22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra, men använder två
23. Hur många landskap har du bott i? Fyra
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Håller inte på med sånt
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Ooooh knivigt :) Inte barfota, men nåt av de andra
26. Är du social? Om jag ska vara ärlig, jag har mina stunder, men skulle överlag säga att jag är ganska osocial
27. Vilken är din favoritglass? Glass är inte min stil
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, shoppa och, tro det eller ej, spara! Omg vad har hänt med mig!? Kanske säga fuck you till csn och "köra mitt eget race" så att säga.
29. Tycker du om kinamat? Det duger helt klart i krig
30. Tycker du om kaffe? J-A!
31. Vad dricker du till frukost? Juice och kaffe
32. Sover du på någon särskild sida? Nää
33. Kan du spela poker? Kan? ja. Vill? nej.
34. Tycker du om att mysa? Vem gör inte det? Du kan kalla mig mysbega
35. Är du en beroendemänniska? Det skulle jag säga ja
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Noo
37. Vill du ha barn? JA!
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej peppar, peppar!
40. Föredrar du havet eller en pool? Hav är roligare med vågor, men pool är fräschare för där finns det (förhoppningsvis) inte djur
41. Vad spenderar du helst pengar på? Fika, cigg och kläder
42. Äger du dyra smycken? Njaaa, allt är relativt
43. Har du någon gång testat narkotika? Skulle hellre dö
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? CL, igår kväll
45. Vem är den roligaste människan du känner? Ester och Magda, delad etta
46. Välj ett ärr på din kropp? Det fulaste är "under" hakan, som en hack
47. Vad har du för ringsignal? "Rap das armas". Orka den, nej, jag måste byta nån dag
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Säkert ... ?
49. Flirtar du mycket? NEJ, även om jag skulle vilja är jag way to shy för det
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Luleå
51. Kan du byta olja på bilen? Med lite assistans ja
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, tro det eller ej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Senaste boken var Groupdynamics in sport, men det är ju en skolbok så den räknas inte. "Åse" var den senaste skönlitterära tror jag
54. Läser du dagstidningen? Det hände en gång typ våren -03
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Jag är nog den som gör det mest av alla jag känner
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? p3

Thunderbolt and lightning, very, very fright'ning me

Det var en härlig dag igår. Mys med familj. Idag har däremot varit en rätt så död dag, har inte gjort många knop så att säga. Höjdpunkten var när vi åkte till Södertälje för att handla mat, där har ni nivån. Nu sitter vi alla syskon i sofforna med varsin dator i knät, jag gillare, aka det sociala gänget. 

E fick nyss stearin i ögat, va? Vi var ute och fotade en sväng. På vägen in igen skulle "duktiga ester" blåsa ut ljusen på altanen. Jag gick in i förväg, jag tänkte att detta uppdrag var något hon skulle klara själv, men ack så fel jag hade. En sek senare kommer hon inspringande "aaah, jag har fått stearin i ögat". I hela ansiktet skulle jag säga. Sen fick jag gå ut och släcka ljusen, eftersom hon tydligen inte klarade det själv. Skickligt, vissa har mer skills än andra.

Snackade med Albin tidigare, åååh jag saknar mitt luleå-crew! Härligare gäng får man leta efter. Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Luleå. Det är egentligen L-I-T-E för mycket vinter för min smak, men det är det värt. Jag har ett varmt duntäcke, fjällrävenjacka och kärleken från mina vänner som värme. Oooh that's deep. Nykpg är inte helt fel det heller, men jag saknar "mitt vanliga liv" if you know what I mean.

Jag vill inte att den här helgen ska ta slut. Det är så skönt att glida runt med mjukis, kamera, solbrillor och en härlig familj vid min sida. Men på måndag börjar "allvaret" igen. Ska måla sönder. Det värsta är att jag efter en vecka i tjänst har sån sjuk smärta i halva min "vältränade" rygg att jag i vissa rörelser måste stanna upp för att det känns som det brinner i ryggen. Min arbetsgivare kör hårt med mig kan man säga, eller är det jag som är klen, klenare, klenast!? Kanske måste sjukskriva mig. Det skulle vara nåt. Undrar vad vi har för kollektivavtal? Måste kolla upp saken. Sjukskriven med full lön vore nåt.


det är inget fel på utsikten in the Stuga.


Nä, nu måste jag äga E på bouncing balls. See you


  

Psycho-sleeping

Jag har hört ryktesvägen att jag är ett psyko när jag sover. Jag skriker aj i en halvtimme, när "någon" frågar hur det är med mig ger jag den mördarblickar och vänder mig argt om. Jag kliar också på mina eksem och när "någon" igen försöker få mig att sluta hugger jag med mina superklor. Det är på egen risk att sova bredvid mig om man säger så. 

Vi är i stugan nu. Har just ätit en REJÄL midsommarmiddag. Vädret svänger som aldrig förr. Nyss var det regn och åska, nu skiner solen igen. Whatever, just chillin, nu ska vi dricka kaffe och äta diverse godsaker. Tjiing

That's why they call me Mister Fahrenheit

Jag och Ester bakar cheesecake, eller Ester bakar och jag sitter och tittar på, himla bra uppdelning.

Vi drog en sväng på stan tidigare, inte sååå kul. Snacka om att stan är mindre än man kommer ihåg, jag menar jag är ju van med schtorschtan Luleå, eller va? De har byggt om överallt så jag virrade mest runt och såg rädd ut. Jag och pappa var på musikaffären där han spelade på alla instrument, jag diggade mest. Vi skulle köpa nya strängar till min gitarr eftersom E skulle "stämma" den åt mig och lyckades då pajja två av dem i ett slag. Hon har skills om nån, men hon äger ändå på gitarr. Älska familjebandet Nilsson-family. Ester och pappa på gura, josef på bas, isak på trance-konstiga-ljud, mamma på doa och jag på strålande skönsång. Shit alltså vilket härligt band. Nää men serri, jag älskar när jag, ester och pappa spelar och sjunger. Det är mysfaktor på hög nivå. När vi höll på härja med såg, hammare och spackel förut hittade vi gamla lådor med mina grejer från när jag gick typ i högstadiet. Bland annat en kassettband (oooh oldschool) där jag och min kompis sjunger när vi var med i en talangtävling, omg vilka härliga tider! Jag måste lyssna på den igen.

Smell yaa later


Like a glove

Jag tar tillbaka det där med "det finns inga dåliga väder..". Kastade mig ut för att rensa rabatterna, hann rensa ca en meter (och såg på den metern mer äckliga insekter än jag sett i hela mitt liv) sen fick jag kasta mig in för att ta skydd från regn. Jag och mamma har istället rivit lite diverse grejer, jag med mördar-hammare och hon med crazy-vass-såg. Vi rev typ allt som kom i vår väg. Sen spacklade vi igen de hål vi "råkade" borra i väggen. Så här händig har jag inte varit i hela mitt liv, till och med magda hade varit stolt över mig om hon sett mig. Pappa kom hem och frågade vad vi höll på med. "Vet ni ens hur man gör?". "Men daaah pappa, vi har ju sett roomservice." Imorgon ska det målas så att det står härliga till.

En nackdel med att vara hemma är att mamma och pappa GÖDER MIG! Det är ingen måtta. God mat heeeela tiden. Jag har gjort ett godis- (eller okej, chips och dipp-)löfte med mig själv; bara på helgerna eftersom det är det godaste jag vet, men tyvärr inte det nyttigaste. När vi var och handlade tidigare kom de på att vi ska myskväll och då måste man ju ha chips. Jag, den ansvarsfulla storasystern, sa "Nej, sånt äter man ju bara på helgen". Då kom Ester på "Men, det är ju typ fredag idag eftersom det är typ lördag imorgon". Jag känner att mina småsyskon inte har den respekt för mig som jag förtjänar. Mitt ord borde vara deras lag. Något måste göras åt detta. Tyvärr har jag inte längre den fysiska fördelen på min sida, då alla tre syskon är både längre, större och starkare än mig. Mina glansdagar var för typ 15 år sen när det räckte att titta på de små glinen för att de skulle börja darra. Länge sen, men jag minns det som igår. Those were the days of my life.  

This is the place where all the junkies go

Magda, min trognaste läsare, jag ber om ursäkt för tidigare inlägg. Läste just igenom det och fattar fortfarande ingenting. Om jag inte var nykterist, skulle man kunna tro att jag var full. Förvirrad var ordet.

Idag är det inte lika fint väder som igår, men hey does it look like I care. "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Lets rensa i rabatterna! Sen är det dags att för första gången på typ två år duscha och ta på sig andra kläder än Isaks gamla mjukiskläder från 1992. Man vill ju vara lite freeesch när man för första gången på de två åren ska se människor som jag inte är släkt med. 

I morgon drar vi till stugan hela familjen för att fira midsommar. Det ska bli riktigt mysigt. Stugan är typ det mysigast stället ever, där finns det allt man behöver; en studsmatta, Internet, båt med wakeboard och vattenskidor, jordgubbsland, en sjö aka mälaren und so weiter. Det bästa med hela stället är att det ligger typ en halvtimme från skärholmen och kungens kurva, så att så fort man känner sig uttråkad kan man bota detta genom lite shopping. Värt. Den som säger att shopping inte gör en lycklig, vet bara inte vad den ska köpa.     

Så så så vacker utan spackel

Har just kollat på film med E, Ma och Pa. Älska romantiska komedier, särskilt sånna som är meningen att 13-åriga tjejer ska gilla. Sånna är min pappas och mina favoriter. Wiie.

Imorgon måste jag ta tag i mig själv. Jag och E tänkte dunka oss till stan en sväng och kolla läget. Fm-sändare måste btw vara typ den bästa uppfinningen ever, efter hjulet och osthyveln såklart. Koppla in iPod 80gb och dunka genom Sverige typ. Jaha. Jag har inte sminkat mig på så länge att jag har glömt bort hur man gör, skit också. En nackdel med att jobba hemma, det är ju inte som att man behöver stajla sig för jordgubbslandet. Jobbigt imorgon när jag ska dra till stan. Btw älska att jag har handlat cigg på ica porsön typ forever och aldrig behövt visa leg, förutom en morgon då jag släpade mig dit innan jag "satt på mig fejjan" så att säga. Den gången fick jag tamebaskeme visa leg. Så för allas skull bör jag nog gå nån slags snabbkurs tills imorgon så att jag får tillbaka mina skills på det området. När Joakim Hillson sjunger "du är så vacker utan spackel" är det inte mig han sjunger till! Det är ju annars det ultimata då-vet-jag-att-jag-har-hittat-den-rätta-måttet. Säger en kille "du behöver inte sminka dig om du inte vill, du är vacker både med och utan" ja, då är det bara att gifta sig med honom dagen efter. Nä, en sån måste jag hitta. Alltså vad snackar jag om?! Ingen vet, nu måste jag sova och drömma om den perfekta mannen.

Over and out.    

I come around and make peace get down have a barbecue

Jag och Anthony Kiedis har haft en riktigt produktiv dag i trädgården idag. Mamma och Pappa såg lite tårögda ut när de kom hem "det är så härligt att komma hem när det ser ut såhär".  Deras duktiga barn hade även varit och handlat och gjort hambugare som grillmästaren Isak grillade. Första middagen ute på altanen, riktigt mysigt. Sen till efterrätt åt vi rabarberkrämen som granny Ester gjorde tidiare. Förlåt för tidigare hån, den var asgod. 

Det är så schjukt schönt att bara mysa runt hemma, inte göra så mycket utan mest bara chilla. Typ lyssna på musik, dricka kaffe, skratta åt E, röka, räkna sniglar. Yeah do you feel me?!

Vi drar till Göteborg nästa vecka. Josef ska på Metaltown och vi andra ska shoppa sönder så att det bränner i plånboken, förhoppningsvis inte min (den är redan bränd flera gånger om). Ska passa på att träffa Fredrik också, himla kul det var inte igår. Så vi har lite catching up to do om man säger så. Sammanfatta ett år över en fika är alltid spännande. Det är då man märker vad som varit värt att komma ihåg från året som gått, eller vem...


You gotta roll with it

Vad hände? Jag hade ställt alarm på halv tio, vilket ändå är sovmorgon. Vaknade typ halv tolv helt förstörd. Har asont i ryggen, misstänker att någon misshandlat mig i sömnen, nämner inga namn ...

Idag har varit en ny härlig dag i trädgården. Solen skiner idag och jag har haft på mig nåt annat än tjocktröja och dunjacka typ, så att min hud kanske iaf blir en nyans rödare. Älska svenne-hud. På med solfaktor 50, på med hörlurarna, sen kör vi!

Sitter just nu ute på altanen och dricker kaffe, röker och skriver. Varför jag har datorn ute vet ingen!? Ester sitter mittemot och skalar rabarber (?) med den fulaste kepsen ever. Hon ska göra rabarberkräm(?). Hur hon, yngst i familjen, kunde bli min farmor vet igen heller.

orka sova

Jag och E sitter på en rad i köket och lanar typ. Orka sova, himla jobbigt att borsta tänderna och sånt. Ååååh.

Snackade just med Magga-skalle, härlig tjej det där. Det är bra att hon är i Luleå och håller ställningarna när jag är här hemma. Lite tråkigt dock att det är ungefär 100 mil bort.

Jag råkade höra när två tjejer snackade förut. En snygg, blond typ 21årig tjej med lite norrländsk brytning och en lite mindre attraktiv, mörkhårig tjej på cirka 16 jordsnurr från dalarna stod utanför vårat hus. Den snygga tjejen rökte, medan den mindre snygga tjejen räknade sniglar.  Samtalet löd typ såhär:
Konstig  tjej: Alltså, kan man röka en hel cigg i ett bloss?
Snygg tjej: Ja, jag tror det om man typ har rökt i 40 år, men det lär ju va asäckligt
Konstig tjej: Ja, typ som du. Du började ju röka för minus 20 år sen. Ja, jag vet att du inte är tjugo, men jag orkade inte räkna. Okej för minus 39 år sen. Va? Näää eller, nää då skulle du ju va ett
Snygg tjej:  Men NEJ ELVA! ... va?
Sedan följde en obehaglig tystnad. Båda kollade lite osäkert åt varsit håll, sen gick de in.

Det bästa med att komma hem över sommaren är att man känner sig OTROLIGT välkommen. I samma sekund som jag flyttade hemifrån, för typ fyra år sen, var det en syster som kastade sig in i MITT rum som hon nu tror är hennes. Nu när jag kommer hem har alla rum möblerats om; ett är bibliotek, ett är datarum och så vidare. Jag har alltså ingenstans att sova. Jag fick välja att sova i ett tält på gården, i bubbelbadkaret eller i Esters rum. Tyvärr var alla andra ställen upptagna, så det fick bli Esters rum. Och kvinnan har så mycket grejer på golvet (konstigt att det mesta är VÄLDIGT likt samma grejer som jag tog med hem över sommaren!?) att det inte får plats nån mer säng, så vi sover i samma 120säng. Jätte mysigt, verkligen. Vissa breder ut sig mer än andra...

Nä nu måste jag ta tag i den här natten och kasta mig i säng innan E så att jag får nån plats. 

I've got skills

Jag har tamebaskeme fått VG på min c-uppsats. Vad hände? Alla de timmar, dagar, veckor, månader, år (okej don't over do it) av blod, svett och tårar i centrumrestaurangen har gett resultat. Värt. Det firar jag med en Cl on the rocks with a twist.

Jag, E och mother var en sväng på Nyköpings bästa affär aka öppen hand och shoppade sönder den. Köpte en "ny" klänning och den glittrigaste tröjan ever, värt. Tack till den hippie som hade klänningen på 70-talet och tack till kattkvinnan som bestämde sig runt 1982 nån gång att gå på sin mans firmafest och ville vara lite fräääsch i en glittrig tröja som definitivt skulle göra att mannens älskarinna förstod att frun inte var någon dum idiot som man kunde lura. Va? Carried away. Det var iaf värt. E köpte nåt duttigt som vanligt, och fem galgar för fem kronor. Hon har snackat hela kvällen om vilket himla bra fynd hon har gjort. "Alltså Rebecca jag förstår inte, jag är en riktig fyndare" ...

Jag och E har just myst sönder Oppeby-altanen med musik, kaffe, kortspel och cigg (endast jag eftersom jag är den enda myndiga i sällskapet). 

Den hemmagjorda sushin var inte vacker, men det var stört god. Så jag är typ den nya sushimastern in Oppeby. Jag kan skriva c-uppsatser, göra sushi finns det nåt jag inte kan?!? Som sagt I've got skills.  


Ogräs aka mission impossible

Rensa ogräs är kul. Att vara trädgårdsmästare är inte en dans på rosor så att säga, känner mig redan nu efter ca två dagar i tjänst öm i hela kroppen. Hur ska det här sluta. Behöver inte köpa träningskort nu under somamren iaf. Det är ju nåt positivt.

Vad hände med mitt nya nyttiga liv som skulle börja igår. Min familj är inte direkt som alla andra. Jag och mina syskon ser hemlagad mat som lyx, medan restaurangmat är vardagsmat. Nåt har gått snett längs vägen. Men det är kanske inte så konstigt då mamma och pappa jobbar RÄTT så mycket. Jag försökte verkligen igår, höll ett långt tal om att vi måste skärpa oss, men det gick sådär...  Men mitt tal var dock inte helt förgäves, ikväll ska vi göra hemmagjord sushi aka hela familjens favoriträtt. En sushimaster aka killen på sushistället i stan, sa en gång till mig att för att kunna kalla sig sushimaster måste man ha gjort "minst en miljon bitar, jag blir så himla arg på de där receptböckerna som säger att man kan göra sushi hemma bara sådär, det är inte så lätt". Isak gjorde några provbitar nyss och om jag säger så här, det verkar lovande. Sushimastern verkar ha ljugit för mig, undrar om det var för att jag och min familj är hans trognaste kunder? 

Nu kallar ogräset igen. Kötta typ en timme till, sen får det vara nog för idag.

Farmen IRL

Jag älskar att vakna upp (utvilad helst) och upptäcka att det är sol ute. Äta de obligatoriska två mackorna och dricka den obligatoriska juicen (när man är hemma är den dock ofta färskpressad till skillnad från euroshopper i Luleå) sen göra sig en kopp kaffe i kaffemaskinen och sen släpa sig ut på altanen ful som stryk för dagens första cigg. Det där med ful som stryk är ingen överdrift, på med solbrillorna så att ingen ser att det är jag, typ.

Funderar på att ta tag i mig själv idag. Jobba nån timme eller två och sen kanske, hör och häpna, höra av mig till någon! Vart är M när man behöver henne? Att bo med sin bästa kompis gör en tyvärr ganska osocial, man behöver ju inte anstränga sig för att umgås med någon...

Väntar med spänning på att få tillbaka c-uppsatsen. Vi skulle fått betygen igår, men helt chockartat, eller inte, fick vi det inte. Att vänta med spänning är det vi sociologiprogrammet gör bäst, eftersom det är det enda vi gör. Uppdaterar mailen hela tiden, hjärtat stannar varje gång, men än så länge no luck.  

Nu ska jag gå och jobba i min farm, inte facebookfarmen, utan den IRL. Tyvärr kan man inte anställa någon att göra ens jobb och ändå få betalt, utan här är det ens egna blod, svett och tårar som gäller.

Yeah, guess who's back

Nu är det dags för en ny blogg som jag ska försöka orka engagera mig i. Eftersom jag jobbar hemma i trädgården denna sommar känner jag på mig att det kommer bli lite(!) tid över till annat. Har spenderat dagen med att klippa gräs, städa altan, dricka kaffe, röka, lyssna på musik och spelat mitt nya favvo-beroende spel på facebook. Givande dag alltså. Men man behöver "göra-inget-dagar" ibland.

Till helgen är det midsommar, undrar vad som händer det. Funderar på att bara umgås med familjen och grilla och sånt som man gjorde när man var liten. Ganska skönt att bara ta det lungt, känner mig inte så laddat på så mycket mer ...

Jag och M hade planer på att dra till Hultsfred i år, men de planerna krossades i ett schmeck när mother med hundögon sa att "det är ju den helgen som vi ska ... " bla bla. Älska att den enda helgen på HELA SOMMAREN som jag hade planerat att göra något (om det inte hade blivit hultsfred skulle vi ha "luleå-reunion" i våran stuga) är den enda helgen på hela sommaren som jag måste, "nä rebecca du måste inte, jag kan inte bestämma vad du ska göra, men .. " ja ni vet, jag MÅSTE alltså. Kul för mig, verkligen.

RSS 2.0