Vaken om natten och drömmer på dagen

Pappa kom, ägde och åkte vidare. Riktigt kul att ha QT med min bästa pappa. Kunde återigen skicka hem saker. Perfa tänkte jag och skickade verkligen ALLT, förutom typ ett par shorts, ett linne och två bikinis (?) aka det jag kommer använda på resan vi även kallar bästa resan ever. Till de ställen vi ska till är det stek-varmt medan de här i HK inte längre är jättevarmt, endast runt 20, och på kvällarna kan det bli "kallt" så att man måste ha byxor och jacka-ich. Så såklart samma dag som jag skickat en fet väska med pappa pajar både mina enda byxor OCH mina solbrillor. Superkul. Drog till H&M för att styra upp detta. Köpa byxor är så fett jobbigt, särskilt jeans. Valde storlek utifrån att jag trodde jag gått upp ungefär 23 kg, men de var för stora. En storlek mindre borde bli bra tänkte jag, och betalade eftersom när man väl överlevt byxprovning i en provhytt ger man sig inte in igen i första taget. Byxorna visade sig iaf vara för stora, inte hiphop-style men helt klart halvsnyggt. Och nu till det värsta; jag brydde mig inte, utan behöll dem. Vi har snackat mycket om det, att man orkar liksom inte bry sig. Vi som alla tre, i vanliga fall, älskar kläder och att klä upp sig med temat "det kan aldrig bli för mycket". Men här, här handlar det om att överleva. "Jag tar tag i mig själv när jag kommer till Sverige" är något vi säger ofta. Så nu glider jag runt i fula, mogna jeans (Dilek tycker att jag ser äldre och mognare ut med jeans, eftersom jag känner mig rätt så sliten och trött hela tiden, tar jag det INTE som en komplimang, utan går hem och grinar. Typ.) Vilka problem vi har, vi vet. Jag gillar det. Men ikväll ska vi ut på middag i Wan Chai och vi ska göra vårat bästa för att fräscha till oss. Det blir nog bra.
Jag saknar min familj (inkl. extrabarnet Magda Mayer-Nilsson) De är de bästa jag vet.

Above And Beyond

Kommer du ihåg den gången USAs navy kom till stan och Hong Kong invaderades av biffar? Det gör jag, som att det var igår. Jaha det var igår. Men nu har de dragit vidare. Vi är lite ledsna, men jag tror vi överlever.
Tiden i HK börjar verkligen lida mot sitt slut, samtidigt som vi måste plugga vill man passa på och få ut det sista av "vår" stad. Livet här är upp och ner, men för det mesta är allt underbart, och ibland på kvällen när man ser alla "storstadsljus" får jag sånna lyckokänslor att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. We will always have Hong Kong. Nu när det börjar närma sig jul, typ, och stan kryllar av juldekorationer är allt, om möjligt, ännu vackrare. När vi snackar juldekorationer snackar vi inte Sveriges maffigaste som i NKs julskyltning, här i HK tar de julskyltning till en ny nivå. Här kan man snacka om att gå all-in, och maffiga, mysiga, underbara dekorationer i kombination med julmusik (min favvo typ) kan det inte bli annat än en hit.
Btw, att skaffa "längre hår" kan vara det osmartaste jag gjort; jag kommer aldrig känna mig fin igen utan mitt underbara, underbara långa hår. Har aldrig känt mig så kvinnlig.
Idag kommer pappa till Hong Kong, och jag slipper campus under helgen utan drar till city på weekend med far min. Ska snart hjula av lycka hela vägen till flygplatsen och möta upp honom. Först måste jag bara packa ihop de saker han ska ta med hem till Sverige; min HK-garderob minskar återigen drastiskt, och jag får leva i HK sista tiden i samma kläder, typ. Men jag har mitt löshår, så jag tror det blir bra ändå. Hej


No One's Gonna Love You

Onsdag; sitter på veckans sista lektion och lyssnar oroligt aktivt, typ. Några redovisar nåt och vi aka de coola svennarna chillar längst bak i våran lan-rad. Läraren snackade just om alkohol och frågade mig vad jag föredrar. I was all like noo I don't drink alcohol. Detta uttalande följdes av exalterade kinesiska applåder. Man kan ju tro att detta var för att de tycker att det är bra att jag inte dricker, men nej. Dessa exalterade spontan-applåder hör till det vanliga här i Hong Kong. Vad man än säger, och det menar jag verkligen VAD man än säger, är det alltid någon som klappar i händerna, ger ifrån sig överlyckliga ljud eller fnissar ihjäl sig. Det är ganska kul, man känner sig liksom rolig, superintressant och jättecool vad man än säger. Kommer bli tungt att komma tillbaka till Sverige och vara en i mängden. Vi har blivit ganska vana att sticka ut.

Det bästa med facebook är gruppen "Förvirrade svennar i Hong Kong" där endast vip-personer är medlemmar aka jag, bella och dilek. Denna underbara grupp gör att vi alla tre kan chatta gemensamt. Mycket bra grej; sitter på rad och skriver hjärndöda saker till varandra och får kämpa för att inte skratta ihjäl oss.
När vi kom till HK och började våra kurser trodde vi att vi hamnat i högstadiet igen, snacka om att man blir som man umgås. Var en superseriös student en gång, en kvinna som tog magisterexamen i sociologi. Vad hände?
Btw, långt hår whenever I feel like it? Check




Svart, vitt och allt däremellan

Om jag någon gång sagt att jag är en morgon-människa som gillar mornar, så tar jag tillbaka allt! Jag hatar tidiga mornar. Ungefär det här och en god bok är vad jag vill ha (aka snö, mys, långt hår och kaffe).


(via esni)

Cee Lo Green - Fuck You

Efter att ha provat alla tänkbara nyanser av rött har jag hittat den hårfärg jag vill ha, och det är ju kul för mig. Så att du vet.
Sitter på lektion och myser med kaffe i min termos-mugg från Starbucks. Älska måndagar när vi har 3 timmar lång lektion, 10 min lunch och sen en till 3 timmar lång lektion. Men överlever man måndagen, överlever man allt. Just nu snackar vi religion och identitet. Himla intressant och vår lärare är så gullig, lätt min favvo-lärare.

Ute är det så varmt att jag nästan blir irriterad; när blir det höst liksom? Ena stunden är det sommar nästa höst för att i nästa sek bli sommar igen. Orka med ostabilt, nej.
Nu är det dags att packa ihop och kasta i sig lunch, hetsröka en cigg och sedan springa 2 km till den andra lektionen, What up.
Rätt så fräscha

I'm more than just an option

Söndagen, som kan vara veckans bästa dag, är över. En dag utan smink, med mjukis och utan att göra absolut någonting. Veckorna går galet fort, och det är mycket vi måste göra. Vi gör mycket, men inget av det vi måste. Vi har vänt på dygnet så sjukt mycket. Vet inte hur det ska gå imorgon måndag med tidig lektion. Galen, men rolig vecka. Vi har träffat ovanligt många svenskar, och det är ju roligt att kunna snacka sitt eget språk liksom.

Idag är det farsdag. Min pappa är bäst, och på lördag kommer han till HK!
Har spenderat dagen med B och D i "deras" kök (?) och har sedan suttit halva kvällen och tittat på när Dilek färgade Bellas hår, himla kul. Borde verkligen städat mitt rum (min roomie kommer tillbaka imorgon och hon kommer få en hjärtattack när hon kommer in genom dörren), jag borde tvättat, jag borde pluggat. Men nej, jag orkade inte ens samla kraft att ta mig ner en våning till mitt rum. Men vi hade riktigt trevligt, den ena mer övertrött än den andra.
Nu har jag iaf tagit mig i kragen och ligger i sängen redo för att somna in, för att imorgon möta en ny vecka utvilad (knappast) med massa plugg-motivation (alla vet att det är bs). Det börjar dra ihop sig som sagt. Måste. Plugga. och måste sova, typ nu. Godnatt

En Helt Ny Värld

Min familj kom, ägde och åkte. Så himla kul att de kom, men det gjorde ont i hjärtat när de åkte. Tack gode Gud för mina nya heartbeats by lady gaga (som jag älskar); bara höja musiken och sen få vara ifred på bussen hem från flygplatsen. Vi hann göra mycket kul, och att träffa dem fick mig att längta mer efter Sverige. Men först en månad kvar i HK, sen en månad på resande fot i Bali, Malaysia och Thailand. Efter att haft deeptalk med min mamma ser planen ut som följer. Jag stannar en månad extra i Thailand innan det är dags att åka hem och styra upp liv. Känns som att det kanske räcker; att bara ha roligt hela tiden är ju inte kul det heller i längden, if you know what I mean. Såg tidigare idag att då vi hade 28 grader här hade Luleå -10, skönt.. för oss.

Det var inte bara min familj som lämnade Hong Kong, utan även alla mina nyinköpta grejer. 2 besök till Shenzhen innebär rätt så mycket nya grejer. Det kommer bli som julafton x 10 när jag kommer hem igen. Får leva som en halv-lodis här med samma kläder varje dag, men ska man sen leva livet som backpacker (vilket jag misstänker starkt inte är min stil) så får man offra lite. Vill man ha lite att bära får man lida pin aka ha tråkiga kläder. Vilka problem.
Disneyland, btw. Omg. Att vänta 23 år var helt klart värt. Jag och mamma liksom bah; vi åker bara för barnet Esters skull. Yeah right. Det var fett. En dag fylld av underbara, magiska upplevelser (åååh) avslutades med en fyrverkeri-show över prinsess-slottet. Det var som himlen på jorden, typ. Så fint, blev nästintill rörd. Alla säger att Disneyland här i HK inte har nåt att komma med jämfört med de andra världen har att erbjuda. Om det här är det sämsta, och vi tyckte det var himmelriket, kanske jag kommer att dö av lycka när (inte om utan när) jag drar till nåt av de andra.

Min pappa kommer om två veckor! Wiie. Han ska till Kina i slutet av november på tjänsteresa (inte helt ovanligt) och han har lyckats tajma in en helg här i HK. Vilken lycka. Jag längtar efter min pappa.

Don't Stop Me Now

Det regnar i Hong Kong, men det gör absolut ingenting för min mamma, älsklings-ester och älsklings-josef är här och jag är så lycklig att jag nästan svimmar. Mötet på flygplatsen var känslosamt, jag bröt ihop av lycka samt att jag blev ledsen att de åker redan på söndag natt. Men lev i nuet, och nuet är just nu riktigt bra. Vi sitter på Starbucks och äter bruch, efter att igår varit i Kina aka Mainland och shoppat (jag trodde inte att jag skulle köpa så mycket eftersom vi var ju där för en vecka sen och shoppade ihjäl oss. Jag hade fel). Nu ska planer göras upp för den här dagen.

Take A Minute

Har just fått tillbaka den första skoluppgiften jag lämnat in. Det gick bra, tror till och med att det var vg, fattar inte riktigt deras betyg-system men den är helt klart godkänd så det är ju skönt.
Har spenderat kvällen med att både tvätta och städa. Skönt att få det gjort, vill ha det lite fint nu för imorgon kommer mamma, Josef och Ester (och man vet aldrig när det blir inspektion, måste vara förberedd). Jag längtar så mycket att jag nästan dööör till 15.15 imorgon när de landar! Så nu ska jag, efter att jag läst lite i mina goda bok, somna så att det fortare blir imorgon.

God made heaven and earth, and the rest was made in China

Shenzen var fett! Shopping, härliga vänner och spa kan det bli bättre? Nja

Resan från "vår" MTR-station till Kinas gräns tar ca 15 min, då vi bor i typ nordligaste Hong Kong. Sen är det bara olika pass-kontroller, köpa visum (160 spänn för oss svennar (har hört att det är dyrare för folk från US och UK för att kineser inte gillar dem lika mycket, så får man stanna i fem dagar).
Vi anlände till ett soligt Shenzen en solig "höst"dag i slutet på oktober. Vi var trötta, hungriga och förväntansfulla på vad Mainland hade att erbjuda. B, som varit där tidigare, skulle visa vägen, men kvinnan har halvbra lokalsinne, så det gick sådär. Vi inledde så småningom starkt med McDonalds. Laddade med ny energi körde vi några peppnings-ramsor och sen var det dags; shopping-time. "Köpcentret" vi inledde med var ett stort, typ hur många våningar som helst som säljer allt du kan tänka dig, kopior såklart av dyrare märken, så stället var "dyrare" än andra. Vi använde den dagen till att "kolla utbudet". Köpte endast några småsaker var. Något vi hade snackat om innan Kina var att fixa våra naglar. Man prutar på ALLT, oftast även då det finns prislistor. Vi gjorde alla gel-förlängningar med bling (jag har aldrig känt mig så kvinnlig i hela mitt liv) och pedikyr. Vi hade alltså två personer var som "servade" oss. Naglarna tog omkring 1,5-2 timmar och vi betalade 120 spänn var för hela kalaset. Helt galet. I Sverige hade 120 spänn knappt räckt till en nagel.

Laddade


Manikyr och pedikyr


Mina naglar <3

Som nya kvinnor kände vi hungern ta över så vi virrade till en restaurang som inte var kinesisk och slog till på en fyrarätters-middag. Vi åt, skrattade och njöt av att äta riktigt kött. Efter att ha spenderat två månader i HK där man bara får röka på speciella platser och måste fimpa på speciella ställen, var det svårt att fatta att man får röka ÖVERALLT. Folk tyckte vi var konstiga som frågade. Iaf, vi tog en taxi för 50 spänn (omg, alla tyckte det var superdyrt!) till ett spa på "andra sidan" stan som min roomie rekommenderat. För 526 kronor fick vi 90 min helkroppsmassage, 60 min ansiktsbehandling, ha på oss assköna kläder, sova där, frukost och fräscha upp oss med alla tänkbara produkter. Detta var ändå ett dyrt ställe! Menar de allvar? Var på ansiktsbehandling i somras i Sverige och betalade då 500 spänn bara för den. Jag älskar Kina. Vi hade sån tur att vi alla tre fick våra behandlingar i samma rum. Massagen var det underbaraste på länge och sen för andra gången det här året somnade jag under en ansiktsbehandling (det var också den andra ansiktsbehandlingen det här året = 100%ig) Vem somnar under en ansiktsbehandling? Massage är det bästa jag vet, och jag antar att jag blev så avslappnad att jag inte kunde kontrollera mig. Efter utförda behandlingar tog de fram täcken till oss och lät oss sova där. Underbart.

Spa

Hade beställt wakeup-call vid nio, man måste börja i tid om man ska hinna shoppa. Vi myste runt i våra underbart sköna kläder, med en så härlig känsla i kroppen och år "western" frukost, typ. Fräschade till oss, lämnade tillbaka de sköna kläderna (skit också) och beställde privat-bil.
Något som många ofta har problem med i Kina är att hitta folk som snackar engelska, vi hade sån sjuk tur. Vart vi än var fanns någon från HK som hjälpte oss att göra oss förstådda, och som skrev lappar på kinesiska som vi kunde ge till taxichaufförer. Vi frågade en man på spa:et, som gav oss namnet på ett billigt shoppingställe vilket blev privat-bilens destination. Vi kom dit, vi prutade, vi köpte. Påsarna i våra händer förökade sig på något konstigt sätt och humöret gick upp och ner på grund av prutande, arga kineser och shopping-lycka. Efter några timmar insåg vi att det var dags att äta. Det enda som inte får mig att ständigt tänka på nästa gång jag får äta är att shoppa. Det blev ett tryggt kort; McDonalds. Med ny nuggets-energi insåg vi att vi aldrig skulle palla bära på alla våra saker så vi köpte några nya väskor med hjul. Efter ungefär en timme var det dags att köpa en ny väska för att inte händer, armar eller axlar skulle gå ur led. D köpte stor sportig rygga som lastades full med alla nya skor. Sakta men säkert drog vi oss tillbaka till gränsen, rädda att åka fast i tullen med alla våra "converse" eller cigg. Det gick hur bra som helst, passerade gränsen, vinkade till vakterna och var sedan "hemma". Det kändes verkligen som att komma hem, till det man är van med. Galet.

Shopping


Åkte med varsin handväska, återvände med rejäl packning




Mina inköp. What up


Hong Kong-borna är verkligen mer chill med oss svennar. Visst folk fotar oss lite då och då, och ger oss komplimanger. Men i Mainland; menar de allvar? Alla STIRRAR, fotar, fnissar och säger att vi är vackra. Låt oss helst shoppa i fred.
Det är ett under att vi överlevde; den galna trafiken, alla ilskeutbrott orsakade av all prutning och allt släpande på våra nyinköpta saker. Resan var underbar, och jag hoppas vi hinner åka dit en gång till innan vi lämnar Hong Kong.

RSS 2.0