Eet

It's like forgetting the words to your favorite song You can't believe it You were always singing along It was so easy and the words so sweet You can't remember You try to feel the beat Eeeeeeeeeeeeeeeet, eet, eet, eet Eeeeeeeeeeeeeteeet, eet, eet, eet You spent half of your life trying to fall behind You're using your headphones to drown out your mind It was so easy, and the words so sweet You can't remember You try to move your feet


Jag vill bara sjunga, vart är "bandet" aka Ester när man behöver det?

Fit But You Know It

Okej, då jag inom en snar framtid överlämnar student-stafettpinnen till de yngre, fräschare förmågorna tänkte jag att jag som erfaren student skulle lämna lite tips på hur man överlever en föreläsning.



Bra att ha:
1. Pennor, helst olika färger. Bra för att kunna göra coola anteckningar, men också för att kunna rita bra grejer när läraren blir för carried away
2. Handkräm, ett MÅSTE. Denna upplaga från Victoria's Secret luktar dessutom så gott vilket leder till att alla (vanligtvis och förhoppningsvis endast tjejer) vill låna den, vilket i sin tur leder till att nya kontakter skapas.
3. Tuggummi, även detta ett måste. Funkar bra som uppfräschning, tidsfördriv men också som hungerdämpare när det börjar närma sig lunch och man nästan svimmar av hunger
4. Läppglas OCH läppsyl. Visst, det räcker med en av dem för en vanlig människa. Men orka vara normal när man kan vara awesome. Läppsylet är ett måste för att överhuvudtaget kunna överleva. Hemligheten ligger i läppglanset. Perfekt både som tidsfördriv, men också perfekt om en snygg kille oväntat skulle dyka upp (i vår klass är detta knappast troligt då vi endast har en kille i klassen, men som sagt en OVÄNTAD kille)
5. Vatten. Kan vara lite överkurs, men kan rekommederas både som törstsläckare, tidsfördriv och utmärkt leksak. Fungerar även perfekt som en anledning att lämna klassrumemt; "Jag måste bara fylla på vattenflaskan..."
6. Snus. Detta är en väl bevarad hemlighet, vilken jag valt att dela med dig. Vissa lärare, läs alla lärare, älskar ljudet av sin egen röst och kan snacka forever. Detta i kombination med några .. eh .. låt mig kalla dem eldsjälar i klassen gör att käftarna går i ett. Läraren kan då bli så exalterad att denne glömmer att ge oss stackars elever rast. Rökare som jag är, är snuset, ett utmärkt sätt för att inte avlida på fläcken
7. Kalender. Bra att kunna planera "viktiga saker" när läraren pratar om "viktiga grejer"
8. Block. Säger sig självt. Ibland, inte ofta men det händer, säger läraren något värt att notera. Om man, som jag, använder sig av block utan varken linjer eller rutor fungerar det även perfekt som ritblock om man får inspiration till att rita nåt kul.
9. Datorn, som ej kunde närvara på bild, är även den ett lite lyxigare inslag på en trist föreläsning.
10. Men det vikitgaste av allt, som ej är med i bild, är såklart mobilen (OBS! Endast ljudlöst-läge, annars kan obekväma situationer uppstå). Hur skulle man annars kunna ta sådana här härliga bilder och komma med dessa inspirerande tips?

Jag hoppas att dessa tips kan vara till nytta för just Dig. Materialet till denna studie grundas på många års personlig erfarenhet inom området, kvantitativa undersöknignar i form av enkäter samt ett antal kvalitativa djupintervjuer. Resultatet av denna studie visar att dessa föremål är avgörnade för hur individers studietid utvecklar sig, vilket även i sin tur påverkar de val individerna gör senare i livet. Så lyssna på en som vet, som varit med förr.

You've Got The Love

Ester har gjort en liten film som sammanfattar helgen i Stockholm:



Seaside

Gårdagen var en riktigt bra dag. Inledde med träning, fussball och kaffe. Drog vidare mot stan och fika ala sex and the city. Träffade Fredrik som är på besök från Gbg, det var inte igår. Kul. Gänget drog vidare till uni:k för after school (trots att vi varit lediga huuur länge som helst så det var egentligen after ledighet, typ). Riktigt mysigt; åt, snackade, skrattade och grät. Drog sedan hem och skrattade åt I och A sen var det fet sovning som gällde. Vaknade utvilad och härlig. Drog till S för nybakade mackor och kaffe. Nu myser jag runt i helgrå-mjukis-supersnygg-matchande-outfit och samlar kraft för att orka börja med disk och så småningom styra upp mat. Men först ska jag ge Isak stryk. Hej

Btw, snöstorm? Va? Menar vädret allvar!?

When The Sun Goes Down

Igår var det middag för J som flyttar IMORGON! Omg, nu börjar det bli verkligt; livet går vidare. Härligt gäng åt god mat, lekte, drack kaffe och spelade spel (team Nilsson vann fyi, coach Bengt och lagledare Mona hade varit stolta).

Idag har återigen bestått av ifyllande av papper inför kommande utlandstermin, har även snackat allvar med två härliga som redan varit där. Det börjar också känns verkligt. Jag tror redan att jag slutat här och vill åka typ N-U! Men först, en läsperiod kvar. Måste styra upp sommarjobb; mamma och pappa AB aka jobba i trädgården är ett bra jobb och de betalar bra men till hösten väntar ett halvår shopping, jag satsar på att tjäna några miljoner på SSAB istället. Måste fixa diverse andra ärenden också, saker till kommande flytt. Grejer som man skjuter upp för att man inte riktigt vill inse att det är sant, men som sagt, tiden går fort och snart är det sommar och jag lämnar Luleå forever.

Dagens lärdom: Rygga är nog det mest värda ever, jag har aldrig känt mig så ung, sportig, fräsch .. ja levande typ. Skuttade fram, "omg jag har glömt väskan!" för att nästa sek inse "aah den sitter ju på min rygg .. smart uppfinning"
Dagens godaste lukt:
Va? Konsitg grej. Men måste tyvärr säga min egen parfym. Viktor & Rolf Flowerbomb, den dyrare med rosetten. Jag luktar så gott att jag blir nervös av mig själv.



Prayer Of The Refugee

Dröm nummer två har just slagit in. Jag har, under mina fyra år här, ALLTID drömt om att sjunga i F-huset, vid trappan du vet, sjukt värd akustik och nu har jag gjort det! Gäng drog till skolan för att en av oss skulle skriva ut viktiga grejer, sen spårade det ur med både sång och dans. Skolan är som roligast när ingen annan är där. Jag kan btw berätta att dröm nummer ett besannades när E var här; hon spelade på flygeln i ljusgården och jag sjöng. Det var värt det också. Musik gör mig så sjukt glad, typ lyckorus-nivå. Vi skattade ihjäl oss hela vägen hem.

Nu ska jag äta en macka som jag, hör och häpna, bakat själv! 

Sjukt intressant inlägg, men det är det väl alltid!? Snap

Hero Of War

Vilken start på den här dagen! Finns det nåt bättre än att vakna upp till solsken, äta frukost, dricka fett med kaffe och inleda med en film? Riktigt värt! Kollade på Fame, har varit med om bättre men allt med sång och musik är värt. Grät några gånger (vet inte om det beror på trötthet eller bara töntighet, antagligen det sistnämnda eftersom jag inte var särskilt trött). Svidade om till vanliga kläder från pyjams typ vid ett-tiden och kastade mig till stan för att möta upp härligt gäng. Fikade, klippte mig och mötte upp gäng som fortfarande fikade, men hade bytt fik. Drog hem i taxi Jhåckee. Avnjöt norrländsk middag; Guldvaskarpanna (att Isak fått receptet av farmor säger allt!). Det var gott iaf. Nu dricker jag kaffe och samlar kraft för att ta tag i mig själv för att orka gå träna. Måste.orka.youcandoit.komigen!

Vädret idag har ju iaf varit stek. Sjuka vårkänslor har börjat infinna sig. Snart, snart är det dags för skinny och converse på heltid. Längtar till maj aka månaden man inte har tid att plugga för att man måste hänga på fläcken hela tiden, typ såhär:



Idag är ingen vanlig dag för det är Magdas/Isaks födelsedag!

Back in Luletown efter VÄÄÄÄRD helg i storstan. Har haft en underbar helg med några av de bästa människorna jag vet. Kul att vara tillbaka (typ). Rätt så kul att hänga på arlanda i typ 200 timmar pga av förseningar, bästa sättet att spendera en söndagkväll! Är ledig hela veckan, jag vet inte riktigt vad man gör då .. chilla är ju liksom bara kul ett tag .. Men det löser sig. Var på utbytes-möte idag. Nu börjar det bli verklighet, fatta om vi åker!! Helt sjukt, så himla roligt att jag blir svettig.

Idag fyller två syskon (typ) år. Sjöng för de båda imorse, vackrare morgon-halvdöd-sång får man leta länge efter. Nu ska jag börja förbereda b-day-dinner men först; let's fira med fin fina hatt-bilder!




Stockholm calling

Chillar på Hilton efter hård dag i storstan. Anlände igår, mötte upp Sara för en lunch, fyra timmar och MYCKET snack senare var det dags att kasta sig vidare för att möta upp Sara och Miriam, Lule-reunion typ. Magda gled in från byn och joinade. Fika och mysa. Mayer och jag drog vidare till Lidingö för att crasha S D Mayers crib. Sova, fota konstiga bilder med konstiga hattar, mysa. Vakna äta b-frukost aka en banan typ. Kasta sig vidare mot stan. Tänkte dra en genväg, en halvtimme senare var vi på Ropsten och kunde ta oss mot Slussen. Mamma och E joinade och vi inledde med att äta. Det var kul. Gled runt, myste, strosade (vilket är det BÄSTA man kan göra). Jag spårade ur och gjorde några hål till i öronen, varför bara ha två när man kan spåra ur? Mamma kollade besviket, suckade, skakade på huvudet men sen gick hon vidare. Vi tog oss till Nordiska muséet för att kolla på modeutställning, HIMLA värt. Efter det lekte vi runt och fotade allt vi såg. Sen var det fika. Det bästa när man är med min familj är att man ALDRIG behöver vara hungrig, och maten/fikat/snacksen/kaffet/drickan/whateveryouwant är ganska billigt aka gratis. Min mamma är en sann livsnjutare och jag går i hennes fotspår. Sann livsnjutning är en brownie från 7eleven och en coffee-to-go. Vi drog iaf vidare till hotellet för diverse uppfräschning. Magda pallade inte storstadspulsen utan flydde tillbaka till landsbygden aka har ett jobb att sköta. Coolt mor-och-döttrar-gäng drog mot Göta Lejon för att se Grease. Det var lite under förväntan, men ändå en upplevelse. Vi gck "hem", stannade bara för att köpa .. gissa .. ja just ja FIKA. Nu vilar vi slitna fötter och laddar för en fet shopping/stros/fika/ätaihjäloss-dag imorgon. Himla värt. Nu ska jag mysa in mig i hotellmorgonrock, töntiga hotell-tofflor och drömma om hotellfrukosten jag ska äta imorgon. Later

Hopes And Fears

Alltså hösten .. palla. Det sjukaste är att jag kan göra EXAKT vad jag vill, jag har alla möjligheter i världen och stöd i vad jag än väljer. Jag har inget som binder mig någonstans, jag kan dra var jag vill i HELA världen (speciellt till ett visst land för att plugga). Men det är det som är det jobbiga, orka bestämma! Det finns så sjukt mycket jag vill göra, och som jag kan göra, men jag kan inte bestämma mig för vad jag vill mest.. Jag har iaf "hittat" min passion i livet, det som jag verkligen vill jobba med. Synd bara att det inte har något med min magisterexamen i sociologi med inriktning mot arbetsvetenskap och personaladministration att göra. Men jag är ju fortfarande ung (typ) och det är ju aldrig försent att sadla om och satsa på det man brinner för. Holla. Snap.

Fick hem min d-uppsats i dag, tryckt som en bok. Alltså menar jag allvar!? d-nivå .. oooh. I didn't think I had it in me, but I guess I was wrong. Check. Imorgon är det deadline för den här läsperiodens sista inlämning, sen är jag ledig typ hur länge som helst. Stek. Det är jag värd.

En gång hade jag mörkt hår aka naturligt och min bästa kompis vid min sida. Nu är jag blond och har ingen koll på nåt, men det är ändå ganska väldigt bra.



Telephone

Den här dagen kan ha varit en av de bästa dagarna i världshistorien. Bra väder och många goda nyheter för samtliga.

På torsdag drar jag till Stockholm för att mötas av Maggas öppna armar. Vi ska "umgås utan att det kostar nåt i 24 timmar" ... lycka till. Sen byts diverse bästis mot mamma och E. Vi ska på Grease, typ "Skaru mää på Grease på fredag eller vaaad!? Vi tänkte bo på hotell och shoppa" .. men daaah! Vi ska förutom den finkulturella upplevelsen även gå på modeutsällning, äta, shoppa och strosa. En fråga, kan det bli bättre? Låt mig tänka .. öh, nej. Träffa alla favoriter på en och samma gång (aka slå 10 flugor i en smäll).

Då vi snart lämnar Luleå efter fyra års regerande har vi börjat försöka styra upp "byta-bilder-så-att-alla-får-ta-del-av-alla-moments-vi-haft". Har ägnat eftermiddagen åt att sortera och gå igenom bilder från hela Lule-tiden. O-M-G! Vi har gjort så sjuuuuuuukt mycket saker, och låt mig säga såhär; vi var inte snygga i alla lägen snarare tvärtom. Nää jag kan inte prata om det här .. att Luleåtiden snart är över är sjukt sorgligt, men kom ihåg Bellas visomsord: "När något slutar börjar något annat" .. Att hon är smart Bella, imponerande.


En riktig btw-bild som jag älskar


Starlight

Ny vecka, nya möjligheter efter en riktigt bra helg. Fredags kvällen inledde helgen med jobb. Lördag innebar en fika på unik innan vi drog en sväng till stan för diverse förberedelser inför kvällens klassfest. Sjukt värd kväll! Härligare klass får man leta länge efter. Söndag var det nybakat fika, skratt och bild-tittande hos S och J, följt av värd mys-egen-tid. Snackade med E aka den andra jag fast lite yngre, som jag saknar. Vi har många storslagna planer för framtiden, innehållande kläder, resor och olika musikaliska resor/inspelningar/festivaler, som mamma och pappa är (bl.a. ekonomiskt) inblandade i, trots att de inte vet om det än...

Bor Isak här? Va? Jag har inte sett honom här på länge. Mötte honom igår påväg till Ica, himla kul kille det där.

Nu ska jag ta tag i mig själv och dra till skolan. Later


808s & Heartbreak


Idag var tanken att ÄNTLIGEN ha sovmorgon, ställde klockan på 9 .. ooooh .. farlig sovmorgon. Vaknade oväntat utvilad halv nio. Blev lite sur att jag inte sover när jag har tid, gick upp men när jag såg det fina vädret återvände glatt humör. Har just ätit frukost och sen druckit kaffe på balkongen (jag låtsas att det är sommar, att jag var insvept i dunjacka och leopard-filt var liksom en mindre detalj). Idag väntar redovisning 2 av 2 den här veckan, skönt att få det gjort. Igår hade vi den första aka freestyla-personaladministrativ-process-och-låtsas-att-man-har-koll. Jag är ändå sjukt bra på det .. blev impad själv över hur bra arbete jag skrivit .. det enda problemet är att jag inte ens skrivit arbetet ... ? Typ.

Jag brukar få diverse klagomål på att jag, när jag sitter själv och pluggar, ser ut som att jag vill döda nån. Jag kan liksom inte hjälpa det, min "vanliga min" är tydligen "kommer-du-hit-får-du-stryk". Jag vill bara upplysa alla om att så är det inte, jag är bara fokuserad (och säkert uttråkad). Så man får komma fram och prata med mig .. jag har liksom inget emot de flesta, om jag har nåt emot dig så märker du det, tro mig. Eh .. okej, då vet du det ...

Ikväll är det taco-middag med favoriter, sen följt av jobb. Nu ska jag njuta lite mer kaffe, ta en stärkande dusch och sen dra mig mot skolan. På med solbrillorna så kör vi. Yeah

Life Is Wonderful


It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
It takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

La la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Al la la la la

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

Ha la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle

It takes some silence to make sound
It takes a loss before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain

The Unwinding Cable Car


Galen men rolig helg. Hård vecka av plugg har inletts som sedan avslutas med klassfest på lördag! Det ska bli riktigt roligt.

Jag är, tyvärr, en väldigt "inrutad" person. Vi har våra dagliga rutiner och skulle någon bryta dem vet vi inte riktigt hur vi ska bete oss. Idag när jag kom till centrum, där jag sitter VARJE dag, styrde jag stegen mot "vårat bord" men någon (galning) hade ändrat om alla borden. Jag blev tvungen att stanna upp ett tag för att samla mig själv "vad gör jag nu!?". Som tur är, är jag kvicktänkt och löste situationen smidigt genom att sätta mig vid samma bord, som bara stod lite annorlunda, innan nån hann reagera på förvirrad stil. Jag har alltid trott att jag är en ganska spontan människa, vilket jag fortfarande vill tro. Men den senaste tiden alltså ... vad har hänt med oss!? Jag vet inte om det beror på ålder, på att jag av saknad av en viss bästis måste ha rutin i livet för att inte bryta ihop eller bara allmän bekvämlighet men livet (nej, vardagarna) erbjuder inte så mycket spänning. Det kanske är därför man lever för helgerna, då nåt annorlunda händer? Eh .. va? Det låter som jag har ett supertråkigt liv, men så är verkligen inte fallet. Lite inrutat, men just nu måste jag säga att allt är RIKTIGT bra ..

Nu måste jag ta tag i plugg. Gick ju faktiskt hem för att jag skulle fortsätta plugga ostört aka lyssna på musik på högsta volym, det är då jag pluggar som bäst. Men det finns alltid nåt viktigare att göra, typ kolla facebook, diska och vässa pennor .. ?  

Btw, om du tyckte att jag var blond igår, då skulle du se mig idag.


RSS 2.0