I gotta feeling

Lägenheten skiner återigen som en veckopeng, tyvärr inte mitt rum. När ska jag orka ta tag i det!? Åååååh. Häligt gäng har just lämnat stället. Man måste gå lägga sig i tid ikväll när skolan börjar imorgon, typ. Hittade nyss en bild på favorit-klasskompisar. Imorgon är vi tyvärr bara fyra av sju som äger sönder sociologi d.Är lite förvirrad efter diverse uttalanden. Fattar inget. Man kan inte hjälpa sånt. Nånting med snygghet. Va? 
My eyes are open wide And by the way, I made it Through the day.

I Dare You To Move

Idag skulle jag ju städa. Det går sådär. Mycket att tänka på. Vill mest bara ligga ner, lyssna på musik och blunda. Men nej, det håller inte i längden. Har, för att "ha ett mål med städning" (att det är fräschare och roligare att leva funkar inte som anledning), bjudit in the crew till filmkväll. Då MÅSTE jag ju städa. Vi har FETT ljud (det enda Isak bidragit med i vårat hem).   

Att Isak är en datanörd är ingen hemlighet, och att alla de han umgås med också är datanördar är ju ganska självklart. Inget fel med det, men hur kommer det gå för mig!? De snackar liksom i dataförkortningar. Nivån istället för att skratta säger man bara LOL (vilket btw är det fulaste jag vet). Med tanke på mitt relativt nedstämda humör kanske jag också börjar snacka så. Jag pallar inte känslor. Orka skratta när man kan säga LOL.

Btw tack för de bästa vännerna man kan ha. Hösten kommer bli annorlunda, men det kommer ändå bli bra.Favoritbild på favoriter som jag saknar mest


Morgon.


So excuse me I'm leaving
Got a date, got a meeting
With a record on my stereo
And I couldn't let it wait
I know the music will be great
Cause it's my baby and I love it so
It could never be unfaithful
Never mean, never hateful
And it wouldn't never treat me bad
And together we're unstoppable


Hejdå Hagga

Helt klart värd helg. I fredags var det mys på stan med mys-magga. Sen drog jag till B och D, vi drog vidare till stuk, det var kul.

Igår eftermiddag drog vi till Bs stuga utanför Älvsbyn. På grund av .. eh .. "dålig planering" blev det lite stressigt, kasta mig in i duschen, se ut som dränkt katt och jag packade endast med regnbyxor (hur ofta använder jag regnbyxor!?) och tandborste. Kvällen var hur mysig som helst. Kräftor, räkor, bastu, bad i älven. Såg näcken, ja just ja det var ju jag. Trodde inte nakenbad var min stil, men det var det tydligen. Har man inte med badkläder får man göra det bästa av situationen. (fyi det var kolsvart ute). Efter det äventyret var det chill som gällde. Alltså det finns nog inget mysigare än att vara .. eh .. helt uppvärmd, nyduschad, i mjukis och ligga och snacka. Tyvärr var jag inte den socialaste på stället, utan somnade hela tiden. De andra försökte få liv i mig igen på olika sätt, det bästa försöket stod Malin för: hålla "nerostbågad-hand" under min näsa. Vakna till liv, skrika argt, somna om igen. Det blev inte så sent för mig. Vakna, äta frukost, åka hem. Komma hem, kasta in grejer, våldgästa Bella och Dillen (+Gabriel). Där stod frukosten framdukad och det luktade nybakt bröd. Mysa där. Btw, vissa människor borde skjutas, helt seriöst. Vissa saker har hänt, när jag så mycket som tänker på det får man lust att .. ja ... skada. Vi drog vidare ut och barnen kastade amerikansk fotboll medan mammorna (jag och bella) satt vid sidan av och vaktade. Albin joinade och vi drog till Sillen och Jocke. Dricka kaffe, äta vattenmelon och bli upprörd över ovannämnda idioter.

Nu håller Magda på att packa ihop sina sista saker. Om en och enhalvtimme ska jag skjutsa henne till Kallax. Seriöst, då flyttar hon. Det är inte så smart att vara övertrött och känslig när ens bästis ska flytta, tips från coachen (jag har redan gråtit en gång). Det blir en sorglig kväll. B, D och G får ta hand om mig...

Whatever.


I Wanna Dance With Somebody

Nu har jag vilat upp mig, lekt med Magga, ätit lite chips, hämtat Bella och Dillen så nu känns allt bättre. Som en ny människa typ. Jag känner på mig att imorgon blir en bra dag. Bra dag och en bra kväll hoppas jag också på. Lalala, nu är det natt. Tjing

Have a heart

Hur ska jag palla den här dan? Är redan så sjukt trött att jag knappt orkar sitta upp. Allt jag vill är att kolla på film och mysa, men ingen har tid med mig. Alla har så himla "fullt upp". Facebook dödar mig. Tetris dödar mig. Mitt ostädade rum dödar. Bara motgångar. Ååååh inge kul.

A feeling I felt before

Älska att gå upp kvart över sju. Nej. Men eftersom det är Magdas sista jobbdag och kvinnan har med fika till halva Luleå var jag "tvungen" att skjutsa henne.

Gårdagen gick i vildmarkens tecken. Klockan ett inleddes äventyret med diverse sportiga aktiviteter, vi hann med både fotboll, lacrosse och amerikansk fotboll. Höjdpunkten var rökpausen. Man märker att man inte har nån rutin i livet just nu. 45 minuter in i sportandet blev jag tvungen att gå hem och äta för att överleva, för jag hade glömt att äta lunch(?). Jaja, hem och äta och på det igen. Favoritpromenad i repris med Albin, men den här gången kastade vi oss in i galen skog med vita tygskor. Hamnade på en byggarbetsplats, och återvände då till Porsön. Då var det dags för den dagliga gungningen. Nya hängstället, men man kan bara vara två i gänget eftersom det bara finns två gungor. Det blir jobbigt när de andra kommer tillbaka. Jag tror att Bella och Dillis kommer idag, wiie.

När Mag slutade jobbet var det storbak som gällde (till ovannämnda avslutningsfika på jobbet). Försökte smita undan, men hade ingen bra anledning så jag hjälpte till som den goda husmor jag är .. (?) Efter både bak och middag fortsatte vildmarkslivet vid ett träsk (?). Dricka kaffe som man grillar i eld typ, titta på folk som fiskar, hålla i fiskespö, lukta brasa. Men det var mysigt.

Nu måste jag börja väcka Isak så kanske han vaknar om tre timmar..

You get knocked down, get up again

Waiting on some beautiful boy to To save you from your old ways

Ny dag, nya möjligheter. Oj. Djupt.

Det är så himla skönt att gå upp tidigt (nio) när man är ledig. Så skönt att bara mysa runt i leopard-morgonrock. Äta frukost i lugn och ro, dricka kaffe och kolla på superduperbraprogram på TV.

Dagens planer innehåller nåt sportigt. "Japp, då ses vi här imorgon efter lunch, sportklädda". Vad tror Albin!? "Vi kan ju typ spela fotboll". "Men Albin, du vet att jag är asdålig på fotboll". "Men vi kan ju bara skjuta lite". Jag kan stå en meter från mål, och missa. True story. Men jag känner att jag inte har så mycket att säga till om. Sportyspice it is.


Totally

Skön dag. Tvätta - check. Skönt att ha den skiten gjord. Vad hände med det fina vädret!? Klädde på mig rejält, trodde jag skulle frysa, men svettades mest ihjäl. "Promenad" med Albin. Gick lite, köpte CL och sen gick vi och gungade. Det var kul. Laga familje-middag med Lule-familj aka Isak och Mag. Dricka kaffe. Chilla. Jag vill göra nåt kul, men mina två vänner "oooorkar inte". Whatever. Vart är Bella och Dillen när man behöver dem!?

Btw, en t-shirt säger mer än tusen ord:
Woah I never meant to brag

Jag är duktig och tvättar, himla kul, eller inte. Men det är ett framsteg. Isak har tenta (igen va!?) och Magda jobbar.  Wiihoo, en vän är tillbaka! Jag och Abbi ska ta en stärkande promenad i det fina vädret efter att jag tvättat färdigt. Nu måste jag ta tag i mig själv och typ .. eh .. duscha. Hej

I know you want me You know I want you

Eftersom jag snart joinar 22-klubben tänkte jag visa ett halsband jag önskar att jag ägde (hint, host mamma).


Nu är det Ica och mat som gäller innan jag svimmar (jag kör inte med tomma hot, utan det kan hända tro mig)


Love, aint nothing you can take It’s a little thing we make

Har just vinkat av Magda, som kastade sig till första dagen på "sista-veckan-på-jobbet-veckan". Nu är det väl meningen att jag ska ta tag i nåt, men palla. Borde packa upp, borde städa, borde tvätta. Men p.g.a. diverse skador blir det nog inget med det. Älska att tycka synd om sig själv. "Maaagdaaa, jag kan inte knyta skorna .. ". Isak spelar dota aka firar att han tidigare idag gjorde en tenta som "inte gick så bra". Jag gillre. Själv kollar jag på sjunde himlen där nån grinar för att den inte kan fickparkera, himla bra program .. eeh .. nä.

You had me at hello

Idag är sista dagen i Nyköping. Åker till Stockholm ikväll och drar vidare till Luleå på lördag. Ska bli riktigt skönt att komma "hem". Men jag kommer sakna min familj. Kom just på att jag inte kommer träffa dem varje dag (smart tänkt) och fick en klump i halsen. Härligare familj får man leta länge efter. Omg, nu känns det typ inge kul att åka hem. Tur att Isak bor i Luleå, annars hade "familje-abstinensen" tagit över. Jag har världens bästa familj!
I need to know this cause I noticed you're smilin'

Har haft en sjukt bra dag i Stockholm. Jag lääängtar tills jag en dag ska bo där. Dagen inleddes med tidig morgon (inte min stil), åka tåg med mamma, bli dumpad av mamma, dricka kaffe njutandes av livet på en bänk i sol. Alltså jag gillar inte diverse mobilförsäljare. Låt mig få sitta och njuta av mitt kaffe ifred. Möta upp Sara, köpa diverese livsnödvändiga saker som t.ex. ny paljettklänning. "Den är jag värd". Jag borde hålla mig borta från affärer, allt som glittrar lockar på mig, och affärerna är fyllda med paljetter. Äta lunch på uteservering (säkert sista gången det här året), Mysa vidare. Sara åkte hem, mamma återvände. Vi myste vidare vi också. Två par nya höst/vinter-skor har inhandlats. Har hittat min nya favvo-jacka. Om den finns kvar på fredag är det ett tecken och då blir den min. Åka tåg hem. Bli hämtad av resterande familj, åka och äta god mat. Det är ju trots allt "sista kvällen med gänget".

I morgon är det packning på högsta nivå som gäller. Att samla ihop mina grejer är inte en enkel match. Men a girl's gotta do what a girl's gotta do. Nu är det kaffe och en cigg som gäller. Puss

The Game

Idag kan ha varit en av de segaste dagarna ever. Höjdpunkten var gräsklippning och middag på Max. Himla kul. Det är verkligen höst nu. Tog nyss en promenad (200 m till Ica för att köpa cigg) och jag höll på att flyga iväg och frysa ihjäl. Jätte mysigt, inte. Btw jag såg på den promenaden det fulaste jag sett på länge (det är på Ica Oppby allt händer). What's up with the många gummisnoddar längst ner på byxorna? Jag kanske har blivit för gammal för att förstå, gummisnoddarna kanske är dagens fjortisars svar på min tids savann-byxor, if you know what I mean.

Imorgon drar jag på dagstur till Stockholm, ska träffa Sara. Sååå himla kul! Nu ska jag kasta mig i bubbelbadet, knäcka en CL och lyssna på diverse bra musik. Hej

Stop having a boring tuna, stop having a boring life

Härlig dag. Isak är i Luleå nu. Hoppas han har vattnat blommorna!

Frida är härlig. Fika, älta diverse saker som jag skulle gå vidare från (glömde att gå vidare inte var min starkaste sida), skratta ihjäl sig, smyga på 3-försäljare, ena studen gråta för att man inte har pengar och i nästa köpa nya grejer (vi har inte bra inflytande på varandra). Frida håller på med en GALEN tatuering, så sjukt snygg. Lyllo henne!

Åka hem, hämta Essi och Katti, åka till Rosvalla, träffa härliga hockey-tjejer, få hockeyabstinens, åka hem, äta mat, slå nytt rekord på favvo-spelet på Es mobil (rätt så stolt), dricka kaffe, fundera på att packa, orkar inte packa.

Btw idag har jag varit med om en N.D.U (nära-döden-upplevelse). När jag tidigare i dag skulle "ta tag i mig själv" aka duscha höll jag på att börja grina. Jag satte på vattnet och gick in i duschen. När jag vände mig om såg jag den STÖRSTA SPINDELN jag någonsin sett, i badkaret! Det var bara att kasta sig ur, på med handduk, ropa på alla brorsor jag har aka två. Jag måste ha låtit rätt skärrad för båda kom flygandes (och det är inte vanligt när de sitter vid datorn, de brukar inte ens reagera). Jag är inte speciellt rädd för spindlar, men seriöst alla hade blivit rädda, t.o.m. Josef såg skärrad ut. Tur att Isak är man och dränkte den (han kanske inte var så man för han ville inte röra i den) men han dödade den iaf. Det känns tryggt att jag ska bo med honom, om liknande incidenter händer igen så att säga.

Lite blondare

Härlig helg med familj. I lördags hade mina brorsor match. Amerikansk fotboll är en hård sport. Nyköping krossade Eskilstuna. Första kvarten av matchen "hjälpte jag till". Springa med nån kedja och pinnar åt det håll en av domarna pekade. Blev väldigt tacksam när ordinarie anlände och bytte av mig. Resten av matchen spenderades i en ihopfällbar stol, utslagen av diverse saker. På kvällen var det tänkt att jag och E skulle dra till Kungsträdgården och gå på gratis-konsert. Men vi pallade inte, utan hyrde tre filmer och åt chips i stället. Längesen man hade en "riktig" filmkväll. 

Igår (söndag) drog vi till Täby centrum och köpte nya "skol-kläder". Bästa traditionen ever i våran familj. Innan varje nytt läsår måste man ju köpa nya snygga kläder. Välja och vraka, typ.

Efter en relativt lugn sommar, har helt plötsligt sista veckan i södern blivit en fullspäckad vecka. Hur gick det här till?
Idag: Hejdå-fika med Frida, skjutsa Isak till tåg (han åker till Luleå redan nu och styr upp ett och annat), skjutsa Ester till träning och hälsa på gammalt hockey-lag
Tisdag: Hejdå-fika med LB. Hejdå-gråt med Pappa för han ska till Kina. Som den härliga erfarna student jag är ska jag låna kursböcker här i Nyköping, eftersom jag hatar att köpa kursböcker och de alltid är utlånade i Lule. Man har varit med förr kan man säga.
Onsdag: Åka till Stockholm för att träffa Gulle-Sara, som är en av dem som inte återvänder till Luleå
Torsdag: Packa ihop mig själv. Det är inte min stil att ha mina saker på ett ställe, utan jag kör på taktiken att sprida ut mig så mycket som möjligt. Hejdå-gråt med Mamma, Josef och Ester. På kvällen åker bilen mot Sockholm, hämta upp Magda på vägen och åka till Samuel.
Fredag: Gå på stan i Stockholm och njuta av sista dagen i södern
Lördag: Den långa färden mot Luleå börjar. Lets göra en favorit i repris och åka bil med bästis. 

Nu måste jag ta tag i mig själv. Tjing

V-Ä-R-T liv.

Oj, jag har inte uppdaterat på hur länge som helst, vad har hänt?

Jag har spenderat den senaste veckan i stugan, så himla härligt. I torsdags kom Magda, och på fredagen rullade diverse skåningar och stockholmare in. Helgen var SJUKT värd. Exakt vad jag behövde. Äta god mat, steka, prata, mysa, sola, bada, äta chips, fiska och leka. Alldeles perfekt helg. Ny tradition. Vädret var helt perfekt, det kunde helt enkelt inte bli bättre. På söndagen byttes härliga vänner ut mot härlig familj.På måndagen kom den nya båten. Omg, en tur i den och håret står bakåt i två timmar efteråt. Nu förstår jag varför de ville köpa en ny, den är lite bättre om man säger så. Jag, E och Mag har dragit ut på diverse fisketurer, men varken Mag (23 år) eller jag (21 år) vågar ta i fiskarna. Men E (16 år) har återigen bevisat att hon borde vara den äldre, hon köttar av fiskar från krokar till höger och vänster. Jag är mest rädd för alla läskiga fiskar och får typ panik om jag tror att jag fått napp (?) så jag har tagit på mig rollen som ekolods-spanare "Nu är det nånting 2,9 meter under båten. Ååh nej det är nåt äckligt." De fisketurerna blev inte så långa. Ekolod gör bara saken värre.

I tisdags var det Gröna Lund som gällde. Syskonen Nilsson+en Mayer drog på dagstur till huvudstan. Jag och Josef (de "inte-så-coola-syskonen-Nilsson") inledde starkt med kärlekstunneln. Helt klart en tunnel, men vart var kärleken. Jag blev besviken, trodde kanske att man skulle träffa kärleken där inne. Men det var istället bara läskiga dockor som sjöng sånger som i en skräckfilm. Isak, Ester och Mag åkte allt som rörde sig. Jag och josef myste runt och tog det lite lugnare. Men i slutet av dagen kände jag att för att vinna tillbaka lite respekt från mina småsyskon ändå måste åka några "farliga karuseller". Katapulten, Fritt fall och Jetline (2 gånger)! Jag är lite stolt. Dagen var hur kul som helst och vi vann åtta kg choklad (eller alla utom jag vann 2kg var, men allt erat är mitt aka storasyster). Igår drog Mag hem och jag, Ma, Pa och E drog till Råsunda och tittade på Sverige-Finland. Det var fett men det är verkligen så att hur spännande och rolig fotbollsmatch det är, är hockey ALLTID roligare. Så himla kul att hockeysäsongen börjar snart.


 
Btw jag lyckats med något riktigt skickligt: få en bränna av ipoden och hörlurssladden! Det är int alla som klarar det.

Unstoppable

Älska att drömma massa konstiga saker, typ vakna av ett ljud, sträcka sig efter telen, känna sig förlamad i handen så man inte kan öppna telen, och svara och då vakna till. Man är lite borta när man sover. Som tur va så var det bara Siri "kvinnan-som-alltid-är-uppe-med-tuppen" och hon har hört min morgonstämma tidigare.

Vädret fortsätter stek-style, vi chillar på. När jag frågade pappa vad vi ska göra idag svarade han lite oväntat "shoppa". Jag frågade "för vems pengar?". Han pekade med två tummar på sig själv "Mina såklart". Det känns lovande. 

Oväntade komplimanger är himla kul att få, eller alla komplimanger är ju iofs kul. Jag är svag för sånt. Lalala, nu ska jag dricka kaffe och leka med Ester. Puss

The cold-hearted boy I used to be


Denna dag inleddes med att åka till metropolen Nykvarn för att E skulle klippa sig. Jag, Ma och Pa drog en kaffe under tiden. Sen var det handling på Ica som gällde, älska att få nya solbrillor där. Sen burna hem till stugan igen. Städa järnet. Nu skiner stugan också som en veckopeng. Riktigt skönt. Släpa undan en gran (okej, grenar) som pappa fällt. Efter det var vi så svettiga att vi inte orkade leva. Då var det dags för familje-bad. Jag, E, I och Pa badade, mamma fotade. Vi gick in seriöst och hade badskor (?), men det behövs för botten i mälaren är inte att leka med. Jag och I började sakta men säkert plåga oss i, det var inte SÅ varmt, Pa (den coola i gänget) kom älgandes förbi "såhär ska man göra barn" och dök i. Det enda problemet var att han hade solbrillorna på sig och när han kom upp hade han det inte. Då inleddes projekt "hitta-pappas-solbrillor-på-botten-som-blir-grumlig-så-fort-man-tittar-på-den". Efter en kvarts letande (pappa hade t.om. hämtat cyklop) och vi var nära att ge upp hittade hjälten Isak dem. Detta firades med att köra pappas eviga badpose på rad, jag var inte riktigt lika skillad som de andra. Sen gick vi de 20 meterna tillbaka till stugan. Bekanta från Norrland kom på besök, god mat lagades, kaffe dracks och brasan brann. Riktigt mysigt.


Stugan in my heart

Härlig dag. Vakna, klippa gräs, svettas ihjäl, dricka cl, åka bil, fikmys med mamma i Saltå Kvarn, handla sönder Ica Maxi i Södertälje, gå på mysig inredningsaffär i Turinge, fixa i stugan, chilla, sjunga och spela med sister, grilla, äta mat, dricka kaffe, dricka schweppes och chilla mer.

Imorgon väntar städning. Det är ju halv-kul. Men man vill ju att det ska vara fint när Lule-gänget invarderar i helgen. Himla kul med reunion med några av de bästa jag känner.

Härlig humornivå är något jag och E har, typ som en gåva kan man säga, som t.ex. den här klassikern: "Vad är det för skillnad mellan en blondin och rymden? I rymden finns det i alla fall hopp om intelligent liv." Dåliga-skämt-battle är det senaste,

Nu ska E spela piano och jag sjunga, det är mycket nu aka fullt upp. Hej

Hemma

Hemma i Nyköping efter hårda dagar i Luleå,en lååång bilresa och chill i Kungsör. Resan från Luleå startade igår vid 10-tiden. Burna längs Sverige, stanna på de "vanliga ställena"; statoil i Skellefteå, statoil i Umeå, Burger King i Ö-vik, Statoil i Sundsvall och Statoil i Uppsala. Eftersom vi skulle till Kungsör i stället för Nyköping skulle Mag visa en genväg, det hela slutade med att JAG ledde oss rätt. Vi kom iaf hem och däckade i säng. I dag har varit en av de skönaste dagarna på länge. Gå upp, äta frukost, tvätta bilen i solsken (typ sexy-bikini-carwash all over again), leka med Prinsen och dricka kaffe. Vi kände att vi ville göra nåt kul så Mag tog med mig till nåt ställe med en sluss. Det var asmysigt. Äta glass, titta på magda när hon fotar i alla vinklar, bada fötterna och vara rädd för myror. När vi kände att vi började bli hungriga började vi köra hemåt. Mag aka friluftskvinnan skulle visa mig kungsörs skogar och körde vilse. "Vart är vi!?". Hur tamebaskeme ska jag kunna veta det, JAG har aldrig varit här. Efter BARA en mils omväg var vi på banan igen. Vi tog ytterligare en avstickare och tog oss till .. eh .. en skog. Det var hur fiiint som helst. M snakade om nån man som sprang i sidled och galna vargar. Jag lyssnade typ, men åt mest blåbär. Höjdpunkten i den skogen var utedasset. Jag HATAR dass. Det fina med det här dasset var att det inte hade nån dörr. Men nöden har ingen lag. Tack Magdas mamma som för ett år sen gav mig näsdukar som jag fortfarande hade i väskan, de räddade oss. Sen bar det hemåt för att laga mat. Vi "lagade" kebab från grillen på "byn". Fortsatt stek, lek med katt, kaffe, hoppa studsmatta och chill. Sen var det dags för mig att dra mig hemåt till "storstan" och här sitter jag nu. Alltså, jag fattar inte. Att åka över 100 mil när man är två är inga problem, att åka 12 mil själv är så tråkigt att man typ dör. Men nu är jag hemma iaf och det är ju kul.


Har hört rykten om att min familj köpt en ny båt. Himla nödvändigt, inte. Men "man behöver alltid en bättre". Okej.

Btw det är ett under att vi överlevde resan från Luleå:Hejdå Luleå

Nu skiner lägenheten som en veckopeng. Allt är packat. Bilen är proppfull. Nu är det bara final touch kvar, sen drar vi. Åka bil bil bil, i hundra mil mil mil. Hem till södern. Later. Tjing

RSS 2.0